Zmaji tudi v drugo prekratki

Hokejisti Telemacha Olimpije so pokleknili tudi v drugem dvoboju nove sezone lige Ebel z Dornbirnom (2:3).

Objavljeno
15. september 2014 02.08
lvu*Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dornbirn - Slovenski hokejski prvak Telemach Olimpija je tudi v drugem kolu lige Ebel potegnil kratko, saj ga je na gostovanju v Avstriji s 3:2 odpravil Dornbirn, resda pa so bili varovanci novega trenerja Fabiana Dahlema blizu vsaj točki, ki bi si jo glede na prikazano tudi zaslužili.

Ljubljančani uvodoma niso izkoristili imenitne priložnosti za prevzem vodstva, ko so imeli kar pet minut številčno premoč na ledu. Buldogi so bili napadalnejši, čemur zgovorni pritrjuje tudi razmerje strelov (13:7). A prvi je našel pot za hrbet čuvaja mreže Andyja Chioda šele poskus Kanadčana Jamesa Arniela v 17. minuti, ko je izkoristil igralca več na ledu.

Gostitelji so obrambo zmajev vnovič izigrali v 36. minuti, ko je po hitrem protinapadu - znova ob številčni premoči na ledu - prednost povišal ameriški napadalec Adam Miller. V drugem delu je bilo razmerje strelov 13:8 v domačo korist.

V 42. minuti pa se je končno zatresla tudi mreža Dornbirna, ob igralcu več na ledu je lepo podajo Matta Whita izkoristil Gregor Koblar, osem minut pozneje pa je za izenačenje poskrbel Žiga Pešut. Gostitelji so stvari na svoje mesto postavili pet minut pred koncem, ko je vnovično številčno premoč izkoristil Martin Grabher Meier.
Zdaj Ljubljančane v petek v Tivoliju čaka domača premiera v sveži sezoni, obračun z Orli iz Znojma.

Dornbirn : Telemach Olimpija 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Dornbirn, Ledena dvorana, gledalcev 2780, sodniki Gamper, Johnstone, Schauer (vsi Avstrija).

Strelci: 1:0 - Arniel (Di Benedetto, D'Alvise, 17.), 2:0 - Miller (Sertich, 36.), 2:1 - Koblar (White, 44.), 2:2 - Pešut (Koblar, Koren, 50.), 3:2 - Grabher Meier (Bombach, Miller 55.).

Kazenske minute: Dornbirn 29, Telemach Olimpija 14.

Telemach Olimpija: Chiodo, Sila; Degon, Šijan, Bishop, Leber, White; Medvec, Logar, Koblar, Pešut, Koren; Groznik, Planko, Mušič, Hočevar, Ropret; Čepon, Pesjak, Kalan, Snoj