Zmaji v desetih minutah ob zmago

Hokejisti Telemacha Olimpije do tretje tretjine vodila z 2:0, a nato izgubili z Beljačani.

Objavljeno
05. december 2015 00.58
Pesut Žiga na hokejski tekmi Olimpija Dornbirn,Ljubljana Slovenija 13.10.2015 [Šport,hokej]
Siniša Uroševič, poročevalec
Siniša Uroševič, poročevalec
Beljak – Dobri dve tretjini je dišalo po podvigu hokejistov Telemacha Olimpije v beljaški dvorani. Po zelo zbrani igri so namreč vodili z 2:0, nato pa so favorizirani gostitelji v desetih minutah zasukali potek tekme in se veselili zmage. Pred zmaji pa je že jutri nova zahtevna naloga pri koroških sosedih, tokrat v Celovcu.

Po zanimivem utripu finala slovenskega pokala v torek na Jesenicah so se sinoči Olimpijini hokejisti vrnili k svoji dnevni realnosti – boju za preživetje v EBEL. »Predvsem bo zelo pomembna disciplina v obrambi,« je že ob odhodu s torkovega pokalnega finala v pričakovanju tekme v Beljaku poudaril Fabian Dahlem, trener ljubljanske zasedbe, in očitno te besede večkrat prenesel tudi v slačilnici, saj je dejansko že od uvodnih minut zeleno-belo moštvo včeraj delovalo zelo zbrano na svoji polovici. Sinoči so zeleno-beli povsem nadzorovali dogajanje na ledu, kar je potrjevalo tudi razmerje strelov v 1. tretjini – 10:4 za Olimpijo (na koncu 32:31 za VSV). Boljšo igro so gostje v uvodnem delu kronali tudi z golom, vodstvo nato zvišali, a ga tudi zelo hitro zapravili – 2:2.

A tu se padec ljubljanskega moštva še ni ustavil. Beljačani so ob vznesenih navijačih uprizorili popoln zasuk, zmajem pa ni preostalo drugega, kot da kar najhitreje usmerijo priprave k novi zahtevni nalogi – jutri v Celovcu.

Žiga Pance, napadalec VSV: »Olimpija me s svojim borbenim pristopom vnovič ni presenetila. Verjamem, da imajo igralci v Ljubljani že dovolj porazov, a glede svoje volje so na pravi poti. Za zmago smo se morali zelo potruditi.«

Žiga Pešut, napadalec Telemacha Olimpije: »Škoda je, ker se vračamo brez točk po 40 domala brezhibnih minutah. Nekaj nezbranosti ob koncu, pritisk gostiteljev in tudi sodniška naklonjenost domačemu moštvu so odločili to tekmo.«