Zupančič določil postavo za SP v Parizu

Selektor Nik Zupančič in njegov trenerski štab sta postavo določila po današnjem predzadnjem treningu v Rusiji.

Objavljeno
01. maj 2017 17.04
Trening hokejske reprezentance v dvorani Podmežaklja. Na Jesenicah 4.4.2016[šport.hokej.terning]
A. V.
A. V.
Sankt Peterburg - Selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič je v St. Peterburgu, kjer potekajo zadnje priprave na bližnje svetovno prvenstvo, določil postavo za elitno tekmovanje, ki se bo za Slovenijo začelo 6. maja. Na njegovem seznamu so trije vratarji, devet branilcev in 13 napadalcev, skupno bo v Francijo potovalo 25 igralcev.

Od tistih 26 igralcev, ki so bili v ekipi na zadnjih pripravljalnih tekmah in treningih, se je Zupančič odločil, da na SP ne bo branilca Mihe Štebiha. Vsi drugi ostajajo na seznamu.

Zupančič in njegov trenerski štab sta postavo določila po današnjem predzadnjem treningu v Rusiji v sklopu priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije.

"Končna odločitev ni bila lahka, saj so fantje pokazali maksimalno zavzetost ves čas priprav. Vendar se je na koncu potrebno odločiti in trenerski štab je sprejel odločitev, ki bo, po naši oceni, najboljša glede na naloge, ki nas čakajo na svetovnem prvenstvu," je ob tem povedal glavni strateg Zupančič.

Slovenski hokejisti bodo v torek končali priprave v ruskem Sankt Peterburgu, v četrtek pa že odpotovali v Pariz na zadnje dejanje letošnje hokejske sezone.

Na Zupančičevem seznamu za SP je tako 25 hokejistov, trije vratarji, devet branilcev in 13 napadalcev.

Slovenska reprezentanca

Vratarji: Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič
Branilci: Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Andrej Tavželj, Matic Podlipnik, Jurij Repe, Mitja Robar, Luka Vidmar, Blaž Gregorc
Napadalci: Rok Tičar, Jan Muršak, Robert Sabolič, Žiga Jeglič, Žiga Pance, Aleš Mušič, David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Jan Urbas, Miha Verlič, Nik Pem