Zvezde za uvod zasenčile Strele

Hokejisti Dallasa v svojo korist odločili prvo tekmo finala NHL proti zvezdnikom Tampe Baya s 4:1.

Objavljeno
20. september 2020 06.45
Posodobljeno
20. september 2020 12.41
Hokejisti Dallasa so se takole veselili zmage nad igralci moštva Tampa Bay. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Hokejisti kluba Dallas Stars so v svojo korist odločili prvo tekmo velikega finala v NHL. Igralce moštva Tampa Bay Lightning so premagali s 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).

Zvezde je v šesti minuti popeljal v vodstvo Kanadčan Joel Hanley, toda njihovo uvodno veselje ni trajalo dolgo, saj je Hanleyjev rojak Yanni Gourde (13.) še v prvi tretjini izenačil na 1:1. Jeziček na tehtnici se je na Dallasovo stran nagnil v drugi tretjini, v kateri sta za Teksašane zadela še ameriški Kanadčan Jamie Oleksiak (33.) in Finec Joel Kiviranta (40.).


Zmago Dallasa je dobro minuto pred koncem potrdil še Kanadčan Jason Dickinson, ki je postavil končni izid. Anton Hudobin, ruski vratar pri Zvezdah, je zbral 35 obramb, njegov rojak pri Strelah Andrej Vasilevskij pa 16.

»Mislim, da igramo naš najboljši hokej, ko se v naši igri prepletajo čustva in moč. Ko se ponudi priložnost, jo pač izkoristimo,« je pojasnil kanadski napadalec Blake Comeau, član Dallasa, medtem ko Gourde, strelec edinega gola za Tampo Bay, ni skrival nezadovoljstva: »Drugo tekmo moramo odigrati bolje ...«

Naslednji dvoboj finala Stanleyjevega pokala bo na sporedu v noči s ponedeljka na torek (z začetkom ob 2.00 po srednjeevropskem času).