Hokejska reprezentanca se seli v Ljubljano

Slovenska hokejska reprezentanca je končala prvi del priprav za bližnje svetovno prvenstvo divizije I v Ljubljani (od 15. do 21. aprila). Potem ko so hokejisti končali s pripravami na Bledu, se bodo po današnjem prostem dnevu preselili v Ljubljano.

Objavljeno
04. april 2007 17.00
Veselje slovenskih hokejistov ob vodilnem zadetku
Ljubljana - Slovenska hokejska reprezentanca je končala prvi del priprav za bližnje svetovno prvenstvo divizije I v Ljubljani (od 15. do 21. aprila). Potem ko so hokejisti končali s pripravami na Bledu, se bodo po današnjem prostem dnevu preselili v Ljubljano, selektor izbrane vrste Ted Sator pa je seznam skrajšal še za tri imena; na SP ne bodo nastopili napadalca Aleš Remar in Matej Hočevar ter vratar Aleš Sila.

V četrtek zbor preostalih risov

Sator je po končanem blejskem delu priprav domov poslal obolelega Aleša Remarja, Mateja Hočevarja ter vratarja Aleša Silo; slednji odhaja v Chicago, kjer se bo v kratkem preizkusil na pripravljalnem taboru. V Ljubljani se bo v četrtek tako zbralo deset branilcev, 15 napadalcev in trije vratarji. Po tekmi z Belorusijo (10. april), že pred tem se bodo v petek pomerili z Avstrijo, pa bo selektor seznam skrčili na toliko igralcev, kot jih bo sodelovalo na prvenstvu.

Kaj bo s Kopitarjem?

Za slovenske ljubitelje hokeja je med najbolj zanimivimi vprašanji v reprezentanci status Anžeta Kopitarja. "Danes zvečer, ko se bo njegova ekipa vrnila z gostovanja v Vancouvru v Los Angeles, bomo stopili v stik z njim in njegovim očetom. Sprožili bomo ves postopek, ki je potreben, tako da bi se naslednji teden lahko pridružil izbrani vrsti," je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil Sator.

Sator zelo zadovoljen s pripravami

"Pavle Kavčič in Matjaž Kopitar sta opravila veliko dela. S pripravami sem bil zelo zadovoljen. Imeli smo enak urnik kot bo na prvenstvu: dve tekmi skupaj, dan počitka, spet dve tekmi, dan počitka in nato še zadnja tekma. Pripravili smo osem treningov in zadovoljen sem s pristopom in z delovnim vzdušjem, saj se zavedamo, da nas čaka težko tekmovanje. Pred tem pa še tekmi z Avstrijo in Belorusijo, končna odločitev o postavi za SP pa bo padla šele po teh tekmah," je Sator na kratko pojasnil delo zadnjih dni.

Izbrati več napadalcev ali branilcev?

Priprave je kot dobre ocenil tudi Satorjev pomočnik Pavle Kavčič: "Kolebamo med izborom več obrambnih igralcev ali več napadalcev. Po moji zamisli na domačih tekmah mora sodelovati več napadalcev, če greš na gostovanje, pa več branilcev. Pogovorili se bomo še o tem, kateri ob obrambnih igralcev bodo izbrani, kakšen tip igralcev potrebujemo. V teh dneh, ko smo bili skupaj, smo naredili ogromno. Glede na to, da so bili igralci Olimpije in Slavije še obremenjeni in da so Jeseničani končali malo prej, so bile te predpriprave kar pravilno dozirane. Zdaj imamo še deset dni in dve pripravljalni tekmi."

Treningi v Tivoliju v ritmu SPja

"Treninge v Tivoliju bomo imeli hokejisti v takšnem časovnem ritmu kot bo nato na SP. Dopoldanski bodo ob 11. uri, večerni ob 20. Ne nameravam zapirati vrat na treningih, saj v času sodobne tehnologije ne moreš imeti veliko skrivnosti. Imamo zbrane najboljše igralce v Sloveniji in jih želimo pokazati ljubiteljem hokeja, navsezadnje gre za promocijo slovenskega hokeja in ne le za svetovno prvenstvo," je Sator nakazal smer dela pred začetkom SP.