Hokejski zaplet končan

Potem ko je prišlo do zapletov med Hokejsko zvezo Slovenije in hokejskim klubom Acroni Jesenice, sta danes strani dosegli dogovor. Na reprezentančno akcijo bodo ta teden odpotovali tudi igralci jeseniškega kluba.

Objavljeno
05. februar 2007 18.38
Ljubljana - Po razburljivih zadnjih dneh in zapletih med Hokejsko zvezo Slovenije in hokejskim klubom Acroni Jesenice so se razmere kot kaže vendarle umirile. Predsednik HZS Damjan Mihevc in predsednik Acroni Jesenic Pavle Rupar sta po današnji seji predsedstva HZS v Ljubljani zatrdila, da sta strani dosegli dogovor in da bodo na reprezentančno akcijo ta teden odpotovali tudi igralci jeseniškega kluba.

Seja predsedstva HZS, ki so jo sklicali že pred časom in je zdaj sovpadla tudi z zadnjim večjim zapletom v slovenskem hokeju, je bila za javnost zaprta. Po dveurnem zasedanju sta obe strani dosegli načelen dogovor o sodelovanju, kar pomeni, da bo jeseniški klub svojim igralcem dovolil reprezentančne nastope.

"Lahko sporočimo, da smo dosegli dogovor. Tudi igralci iz HK Acroni Jesenice se bodo udeležili tega zbora. Razčistili smo stvari, ki so bile še sporne, tako da bo reprezentanca šla v polni sestavi," je na kratko povzel dogajanje na seji v dvorani Tivoli predsednik HZS Mihevc in pojasnil še glavno sporno točko zapleta, zavarovanje za reprezentante v času igranja za Slovenijo: "22. januarja je bila sklenjena zavarovalna polica za zavarovanje igralcev glede njihovih poškodb, ki velja 180 dni, in za njihove plače. Slovenske zavarovalnice doslej takšnega produkta niso imele."

"Kompromisni sklep današnjega predsedstva je približno takšen: matični klub je dolžan poravnavati višino plače poškodovanega igralca in na podlagi zavarovalne police pričakuje v roku treh mesecev povračilo zavarovalnice. V kolikor zavarovalnica tega ne stori, HZS jamči za poplačilo. Mi smo s tem zadovoljni in lahko rečem, da so fantje s tem primerno zadovoljeni," pa je povedal drugi akter zapleta, predsednik jeseniškega kluba Pavle Rupar.

Po treh dneh enostranskega reševanja sporov, z odločitvami upravnih odborov in sklicevanjem novinarskih konferenc v Ljubljani in na Jesenicah sta Mihevc in Rupar tokrat le sedla za isto mizo. Za zdaj je tako zgodba končana. Na sredinem jutranjem zboru reprezentance, proti Nemčiji bodo krenili zgodaj zjutraj, bo tudi 14 jeseniških igralcev, ki jih je selektor Ted Sator povabil na prijateljsko tekmo z Nemčijo in kasneje na dve tekmi turnirja Eurochallenge na Dansko.

* Seznam igralcev za reprezentančno akcijo od 6. do 11. februarja: vratarji Gaber Glavič (Acroni Jesenice), Anže Ulčar (Banque Royale Slavija), branilci Metod Bevk (Banque Royale Slavija), Igor Cvetek (Zavarovalnica Maribor Olimpija), Damjan Dervarič (Acroni Jesenice), Aleš Kranjc (Acroni Jesenice), Domen Lajevec (Banque Royale Slavija), Mitja Robar (Acroni Jesenice), Dejan Varl (Acroni Jesenice), Uroš Vidmar (Acroni Jesenice) ter napadalci Jaka Avgustinčič (Banque Royale Slavija), Jurij Goličič (Acroni Jesenice), Tomi Hafner (Acroni Jesenice), Dejan Kontrec (Banque Royale Slavija), Uroš Peruzzi (Banque Royale Slavija), Gregor Polončič (Acroni Jesenice), Boris Pretnar (Acroni Jesenice), Tomaž Razingar (Acroni Jesenice), David in Marcel Rodman (oba Acroni Jesenice), Mitja Šivic (Zavarovalnica Maribor Olimpija) in Anže Terlikar (Acroni Jesenice). Na Dansko bosta potovala še Egon Murič (Medveščak) in Aleš Sila (Zavarovalnica Maribor Olimpija). Na seznamu rezerv so Robert Ciglenečki (Zavarovalnica Maribor Olimpija), Milan Hafner (ŠD Alfa), Gregor Krivic (ŠD Alfa), Žiga Pavlin (Banque Royale Slavija), Aleš Remar (Acroni Jesenice) in Andrej Hočevar (Acroni Jesenice).