Hospova načrtuje vrnitev na SP v Garmischu

Nicole Hosp, ki si je na uvodni tekmi v Söldnu strgala križne vezi desnega kolena, je bila v bolnišnici Hochrum precej dobre volje in novinarjem že veselo razlagala prihodnje načrte. Vrnitev načrtuje na SP leta 2011 v Garmischu.

Objavljeno
26. oktober 2009 17.21
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Innsbruck - Še preden jo je sploh začela, je izvrstna avstrijska alpska smučarka morala novo sezono že po 20 sekundah predčasno končati. Padec ni bil tako nedolžen. Na prvi veleslalomski progi na ledeniku Rettenbach je izgubila ravnotežje, ko jo je tako nerodno vrglo na hrbet, da ji je pri tem obrnilo tudi koleno in je začutila ostro bolečino. S proge so jo odpeljali s helikopterjem ter še isti dan operirali. S tem so se za skupno zmagovalko svetovnega pokala v sezoni 2006/2007 končala tudi njena olimpijska pričakovanja.

Nicole Hosp si je vezi levega kolena poškodovala že 4. januarja letos na ogrevanju pred tekmo za svetovni pokal na Sljemenu nad Zagrebom. Na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru je branila veleslalomski naslov, vendar po prekratki rehabilitaciji na svoji edini tekmi na tem SP ni mogla višje od 23. mesta. Na zmagovalne stopničke je ponovno stopila v Ofterschwangu 7. marca, ko je bila tretja na slalomski tekmi.

"Se že veselim, da bom šla še bolj pripravljena na svetovno prvenstvo v Garmischu, kjer bom na 'domači tekmi' v soseščini lovila kolajne," je 25-letna Hospova z berglami veselo razlagala novinarjem. "Seveda, da je zelo neumno, ko se poškoduješ po 20 sekundah, a v življenju obstajajo tudi hujše reči," je se je pošalila. Iz zasebne bolnišnice jo bodo odpustili v torek v domačo oskrbo. Nato pa se bo začela dolgotrajna rehabilitacija. Najprej bo tri tedna prisiljena uporabljati bergle. Smučarko pa po takšni operaciji čaka vsaj tri do štiri mesece okrevanja preden, bo lahko začela s prilagojenim treningom, je povedal kirurg Christian Hoser, ki je operiral Hospovo.

Vodja avstrijske ženske reprezentance Herbert Mandl je bil v ponedeljek kritičen, da bi kazalo tekme svetovnega pokala upočasniti in bolj upoštevati varnost smučark.