Hrgota in Kramarič uspešna s tujo opremo

Čeprav nista nastopila s svojo opremo, sta se slovenska smučarska skakalca Robert Hrgota in Matic Kramaršič na kvalifikacijah tekem za poletno VN v Hakubi uvrstila na glavno tekmovanje

Objavljeno
28. avgust 2009 15.51
Robert Hrgota je bil 20.
P. Z./STA
P. Z./STA
Hakuba - Potem ko sta se kvalifikacijskemu nastopu zaradi težav z opremo odpovedala Robert Kranjec in Mitja Mežnar, saj sta bila neposredno uvrščena na tekmo, sta kvalifikacije pred sobotno tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Hakubi dobro opravila Robert Hrgota in Matic Kramaršič. Hrgota je imel 17. dosežek kvalifikacij, Kramaršič pa 26. Najboljši v kvalifikacijah je bil domačin Šohei Točimoto.

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je prispela na prizorišče naslednjih dveh tekem za poletno VN, ki bosta konec tedna v Hakubi, vendar brez vse opreme in prtljage. Zato v današnjih kvalifikacijah Robert Kranjec in Mitja Mežnar, ki sta na tekmo že uvrščena, nista nastopila, Robert Hrgota in Matic Kramaršič pa z izposojeno opremo.

Slovenski izbrani vrsti je na pomoč priskočila češka reprezentanca, tako sta Hrgota in Kramaršič v kvalifikacijah nastopila z izposojeno opremo.