Hrvaški rokometaši zmagali v Kopru

V zadnji tekmi slovensko-hrvaškega rokometnega pokala je Hrvaška v Kopru premagala Slovenijo in tako pred Slovenijo osvojila prvo mesto na turnirju.

Objavljeno
07. januar 2007 21.00
Koper - V zadnji tekmi slovensko-hrvaškega rokometnega pokala je Hrvaška v Kopru premagala Slovenijo z 32:29 (14:11) in tako pred Slovenijo osvojila prvo mesto na turnirju. Obe reprezentanci sta pred tem premagala BiH in Grčijo.
Obema reprezentancama (obe sta bili nekoliko oslabljeni) se je poznalo, da sta sredi priprav na svetovno prvenstvo. Zato tekma, ki je odločala o zmagovalcu turnirja, ni postregla s kakovostnim rokometom. Napak je bilo veliko, nekoliko manj pa so jih storili olimpijski prvaki, ki so tako zasluženo in pričakovano osvojili prvo mesto.

Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so predvsem po zaslugi Dragana Gajiča (v prvem polčasu je dosegel pet zadetkov) in vratarja Gorazda Škofa (9 obramb) vodili polovico prvega polčasa. Gosti so jih ujeli pri rezultatu 7:7, nato pa v končnici polčasa tudi povedli s 14:10.

Varovanci Kasima Kamenice, ki so v 60 minutah zapravili tri sedemmetrovke, so v nadaljevanju Hrvate lovili in jih po nizu golov Ognjena Backoviča deset minut pred koncem ujeli (23:23). A nejasnost, kdo bo zmagovalec, ni trajala dolgo. Hrvati so z delnim izidom 4:0 spet ušli, prednost pa brez večjih težav (Slovenci so se približali le na 25:27 in 26:28) zadržali.

Za Slovenijo so gole dosegli: Backovič 7, Gajič 6, Jovičič 5, Špiler 3, Kozlina, Kozomara 2, Natek, Brumen, Lubej ter Kavaš. Pri gostih so bili najužinkovitejši: Lackovič (8), Balič (7) in Zrnič (5).