Huda nesreča novomeških kolesarjev

Kolesarji novomeškega kluba Adria Mobil so v nedeljo na treningu doživeli hudo nesrečo, ko je mednje zapeljal nepreviden voznik.

Objavljeno
15. januar 2007 12.00
Novo mesto - Kolesarji novomeškega kluba Adria Mobil so v nedeljo na treningu doživeli hudo nesrečo, ko je mednje zapeljal nepreviden voznik. Z Novomeščani je treniral tudi nekdanji njihov član, profesionalec Discovery Channela Uroš Murn, ki se je tudi najtežje poškodoval. Imel naj bi odprti zlom golenice, zato so ga prepeljali v ljubljanski Klinični center in ga tudi že operirali. Težje se je poškodoval tudi mladi Primož Šegina.

"O zdravstvenem stanju Murna v našem klubu še nimamo nobenih informacij, več bo znano do večera. Naši kolesarji v nesreči niso bili krivi, voznik avtomobila, ki je prehiteval drugo vozilo, je zapeljal vanje. Na srečo ne direktno, če bi zapeljal direktno, bi bile posledice še hujše," je za STA povedal direktor Adria Mobila Bogdan Fink.

Iz Policijske uprave Novo mesto pa so potrdili, da se je v nedeljo nekaj po 15. uri na regionalni cesti Novo mesto - Šentjernej pri kraju Gorenji Maharovec zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila hudo poškodovana dva kolesarja. Enaindvajsetletni voznik osebnega avtomobila iz Šentjerneja je prehiteval pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki ga je proti Šentjerneju vozila 26-letna voznica iz Novega mesta. Ko je bil voznik vzporedno s prehitevanim osebnim avtomobilom, je iz smeri Šentjerneja pripeljala skupina devetih kolesarjev. Med voznikom osebnega avtomobila in čelnim kolesarjem je prišlo do trčenja, nato pa je po vozišču padla še skupina petih kolesarjev. V nesreči sta se dva kolesarja iz Novega mesta hudo telesno poškodovala, nastala pa je tudi materialna škoda na osebnem avtomobilu in na štirih kolesih, so sporočili iz PU Novo mesto.