Hypo v Slovenijo brez trenerja in brez točke

Arbitražna komisija EHF je zaradi incidenta na rokometni tekmi med Hypom in Metzem v ligi prvakinj trenerja Gunnarja Prokopa kaznovala s triletnim suspenzom in mu naložila 45.000 evrov kazni, Hypo pa kaznovala s 30.000 evri plačila in mu odvzela točko.

Objavljeno
04. november 2009 15.28
P. Z.
P. Z.
Dunaj - Kot je znano, je dolgoletni Hypov trener Gunnar Prokop v zadnjih sekundah tekme skočil na igrišče in gostujoči igralki preprečil zmagoviti zadetek iz protinapada. Tekma se je končala s 27:27.

Najvišji organ Evropske rokometne zveze (EHF) je tako zaradi nešportnega obnašanja in kršenja osnovnih načel »fair playja« 70-letnemu Avstrijcu naložilo 45.000 evrov kazni in ga za tri leta izključilo iz vseh tekmovanj in drugih aktivnosti pod okriljem EHF. Do konca življenja pa ne sme prevzeti nobene funkcije na evropski zvezi. Že prej je Prokop, ki se je za dejanje opravičil, odstopil z mesta trenerja pri Hypu, ostal pa naj bi športni direktor v dunajskem klubu.

Hypo, štirikratni evropski prvak, mora plačati kazen v višini 30.000 evrov, točka, ki jo je nezasluženo osvojil na tekmi z Metzem, pa mu je odvzeta. Klub ima 21 dni časa za pritožbo, ki pa ne zadrži kazni.

Hypo bo naslednji tekmec Krima v ligi prvakinj. Tekma bo v nedeljo ob 18. uri v dvorani na Kodeljevem. Po novem ima Krim v skupini B 4 točke, Hypo 2, Metz 1 in Aalborg 0.