Iaquinta bo okreval 40 dni

Napadalec torinskega nogometnega kluba Juventusa Vincenzo Iaquinta je danes prestal operativni poseg na kolenu in bo po prvih napovedih sodeč okreval približno poldrugi mesec.

Objavljeno
27. oktober 2009 14.29
P. Z./STA
P. Z./STA
Torino - Vincenzo Iaquinta je moral zaradi poškodbe meniskusa na operacijo levega kolena. 29-letni izkušeni igralec se je poškodoval na sobotnem treningu, njegovo mesto v moštvu pa je zasedel Brazilec Amauri, ki je dosegel zmagoviti zadetek za zmago pri Sieni.

Na spletni strani "Stare dame" so bili zadovoljni s potekom operacije, ki jo je opravil kirurg ortoped Flavio Quaglia. "Artroskopija je trajala približno eno uro in je bila popolnoma uspešna. Prognoza okrevanja je 40 dni," je zapisalo vodstvo kluba.

Belo-črni so po devetih kolih v serie A na tretjem mestu, za vodilnim Interjem zaostajajo za štiri točke. Jutri bo Juventus gostil drugouvrščeno Sampdorio. Torinčani igrajo tudi v ligi prvakov, kjer ima po treh tekmah pet točk. Poleg Amaurija ima Juventus v napadu še Diega in Davida Trezegueta, kapetan Alessandro del Piero pa je še poškodovan.