Ilič vendarle za španski Betis

Po dolgotrajnih pogajanjih so se predstavniki Betisa in Domžal dogovorili, da bo slovenski nogometni reprezentant Branko Ilič nadaljeval z igranjem za španskega prvoligaša Betisa iz Seville.

Objavljeno
29. januar 2007 17.15
Zmago Sagadin
Domžale - Slovenski nogometni reprezentant Branko Ilič bo kariero vendarle nadaljeval v španskem prvoligašu Betisu iz Seville. Ilič, ki bo čez teden dni dopolnil 24 let, bo kot posojen igralec trenutno vodilnega slovenskega kluba v Sevilli igral do konca sezone (30. 6. 2007). Španci bodo po njej lahko domžalskega branilca tudi dokončno odkupili (govori se o treh milijonih evrov), kar pa morajo storiti najkasneje do 25. junija letos.

"Vesel sem, da se je končno vse skupaj končalo. Real Betis je vsekakor velik klub. S tem, da bom zaigral v primeri division, so se mi sanje delno že uresničile. Zdaj bom moral le še dokazati, da sem dovolj kakovosten igralec, da tukaj tudi ostanem. Zahvaljujem se soigralcem, trenerjem in nogometnemu klubu Domžale, saj mi brez njih to ne bi uspelo," je za domžalsko spletno stran povedal Ilič.

Betis, ki naj bi Domžalam za polletno posodo odštel pol milijona evrov, je v elitni španski ligi trenutno na 16. mestu med 20 ekipami. V 20 krogih je zbral 21 točk, natančno pol manj kot vodilna Barcelona.