Innsbruck ugnal Jeseničane

Innsbruck je prvič na domači tekmi vodil novi trener Larry Sacharuk, sprememba na krmilu moštva pa je obrodila sadove, saj so domači po kazenskih strelih osvojili obe točki.

Objavljeno
21. januar 2007 22.50
Innsbruck - Acroni Jesenice 4:3 (1:2, 2:1, 0:0; 1:0)
Innsbruck - Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 40. kroga avstrijske lige Ebel na gostovanju v Innsbrucku izgubili po kazenskih strelih s 3:4 (2:1, 1:2, 0:0; 0:1).

Innsbruck je prvič na domači tekmi vodil novi trener Larry Sacharuk, sprememba na krmilu moštva pa je obrodila sadove, saj so domači trikrat izničili naskok Jeseničanov in po kazenskih strelih osvojili obe točki.

Začetek za goste ni bil preveč obetaven, kajti že po petih minutah so si Železarji prislužili dve izključitvi, vendar je bil v teh trenutkih najboljši mož na igrišču vratar Gaber Glavič, ki pa ga je dvakrat rešila tudi vratnica po strelu Pierra Dagenaisa. Ko so gostje le nekoliko lažje zadihali, je prvi napad izvedel domiselno akcijo, spretni Aaron Fox pa je pravzaprav prvo jeseniško priložnost spremenil v zadetek. Toda v nadaljevanju so imeli domači vnovič dvakrat številčno prednost, kar so v četrtem poskusu izkoristili. Toda veselje je bilo kratko, saj je Damjan Dervarič s pravo "bombo", podobno kot na tekmi proti Dunaju, Železarje vnovič popeljal v vodstvo in Slovenci so še enkrat lažje zadihali.

Vendar se je drugi del začel podobno kot prvi. Z nekaj izključitvami na strani Gorenjcev, ki so klonili že po šestih minutah, a so se dve minuti pred koncem vnovič odlepili od neutrudnih domačinov, ti pa so se še tretjič vrnili, vnovič z igralcem več. Zadnji del je prinesel številne razburljive trenutke, svoje delo pa sta izvrstno opravljala Claus Dalpiaz in Gaber Glavič, zaradi česar ni bilo več golov in je sledil podaljšek. V njem sta oba vratarja spet blestela, ob izvajanju kazenskih strelov pa je bil uspešen le Pierre Dagenais, ki je Tirolcem tako prinesel prvo zmago proti Železarjem na domačem ledu.

Naslednjo tekmo bodo Jeseničani v torek igrali doma proti Celovčanom.