Interblock dosegel zmago v Lendavi

V 6. krogu 1. SNL so nogometaši lendavske Nafte izgubili proti Interblocku z 0:1. Interblock se je z zmago v Lendavi  začasno povzpel na peto mesto prvenstvene lestvice.

Objavljeno
22. avgust 2009 21.45
V 6. krogu 1. SNL so nogometaši lendavske Nafte izgubili proti Interblocku z 0:1. Interblock, ki je do te tekme svojo edino zmago v prvenstvu dosegel že v prvem krogu, je v Lendavi vendarle vpisal nove tri točke (skupaj jih ima osem) in se vsaj začasno povzpel na peto mesto prvenstvene lestvice. Mož odločitve je bil Milenković, ki je za drugi zaporedni Naftin poraz zadel že v 43. minuti. Lendavčani po šestih krogih ostajajo pri skromnih štirih točkah.

Lendavčani so bili tokrat močnejši za Cabana in Jankovića, v vrstah Interblocka pa je znova nastopil njihov prvi adut Raković. Že uvodne minute so postregle z razburjenjem. Janković je v četrti minuti močno sprožil z 18 metrov, Rozman pa je s težavo žogo odbil v kot. Že v naslednjem napadu so imeli domači novo priložnost, a je strel Vasiljeva z 22 metrov zgrešil okvir gostujočih vrat. Gosti so odgovorili že v šesti minuti. "Dišalo" je po prepovedanem položaju, toda sodnik ni reagiral, zato je imel Mišura izjemno priložnost za vodstvo. Ljubljanski napadalec pa je okleval in ob Cabanu zapravil obetaven napad.

Nafta je stopnjevala pritisk in v 12. minuti bi Janković lahko poslal žogo v mrežo, a je ni zadel. V 22. minuti je po podaji Bunca najlepšo priložnost zapravil Vasiljev, ki je bil sam pred Rozmanom, a se je odločil za nepotrebno preigravanje. Estonski reprezentant, okrog katerega se je vrtela igra domačih, je v 26. minuti silovito sprožil s 25 metrov mimo desne vratnice, šest minut zatem pa je neposredno iz kota nevarno spet zapretil, toda Rozman se ni pustil presenetiti. Kazen za številne zapravljene priložnosti je sledila v 43. minuti. Raković je bil podajalec, Milenković pa je z 18 metrov z levico zadel levi spodnji kot domačih vrat.

Tudi v nadaljevanju so si prvo priložnost priigrali domačini. V 49. minuti je Vasiljev poslal uporabno žogo z leve strani, Koplarovics pa je bil za korak prekratek. Tri minute pozneje bi Zadnikar, ki je vstopil v igro v drugem polčasu, lahko odločil tekmo, a je pretiraval s preigravanjem in zmanjkalo mu je moči za učinkovit zaključek akcije.

Lendavčani s preskakovanjem igre in dolgimi podajami niso mogli prebiti dobro organizirane obrambe gostov, poskusi s precejšnje razdalje (Vasiljev) pa niso odobrili sadov. Premalo je bilo igre po bokih in vse to je šlo na mlin Ljubljančanom, ki so uspešno čuvali minimalno vodstvo. Štiri minute pred koncem so splahneli še zadnji lendavski upi po ugodnem razpletu, saj je Jankovićev strel Rozman odbil v kot.