Interblock - Maribor 2:1 (0:1)

Mariborčani so v Ljubljani doživeli še tretji poraz v zadnjih štirih tekmah. Čeprav so gosti v prvem polčasu povedli, pa svoje minimalne prednosti niso znali zadržati. Njihov krvnik je bil tokrat Milenković, ki je v precej boljšem drugem polčasu zabil oba gola za Interblock.

Objavljeno
19. september 2009 20.29
UEFA se nas spomni
Šp.K./STA
Šp.K./STA
Ljubljana - Nogometaši Interblocka so v 9. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Maribor z 2:1 (0:1). Mariborčani so v Ljubljani doživeli še tretji poraz v zadnjih štirih tekmah. Čeprav so gosti v prvem polčasu povedli, pa svoje minimalne prednosti niso znali zadržati. Njihov krvnik je bil tokrat Milenković, ki je v precej boljšem drugem polčasu zabil oba gola za Interblock. Slednji se je vsaj začasno tako povzpel na tretje mesto na lestvici, državni prvaki pa zaenkrat ostajajo na zanje skromnem šestem mestu.

Gledalci v Spodnji Šiški večino prvega polčasa niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo. Moštvi Interblocka in Maribora vse do 20. minute nista sprožili niti enega strela proti vratom. Šele takrat se je na mariborski strani "opogumil" Popović, toda Rozman ni imel veliko dela. Le nekaj trenutkov pozneje je na drugi strani s podobno mero vrnil Milenković, ki je meril malo mimo, tako kot Mariborčan Tavares z glavo minuto zatem.

 

Dogajanje na ljubljansko-mariborskem obračunu je tako vse prej kot napovedovalo zadetek. Toda tudi ta je "padel". Akcijo je začel Tavares na desni strani, podal na rob kazenskega prostora, kjer je Mihelič spretno podal Jeliću, ki je žogo mimo vratarja potisnil v mrežo za mariborsko vodstvo z 1:0.

 

Povsem drugače se je začel drugi polčas. Kmalu po začetku je Tavares zadel vratnico, pri Ljubljančanih pa je najprej zapretil Mišura, ki je namučil gostujočega vratarja. V 57. minuti so se domači veselili izenačenja, ki ga je po podaji Horvata z glavo dosegel Milenković. Po zadetku so nekajkrat nevarno zapretili gosti prek Džinića in Jelića, vendar je ostalo pri neodločenem izidu.

 

V 73. minuti je imel veliko priložnost Mezga, ko je po eni lepših akciji gostov s 15 metrov povsem neoviran slabo streljal, tako da se je žoga odkotalila mimo vratnice z igrišča. Pri domačinih je zatem dvakrat nase opozoril Ntame, toda tako strel z glavo kot nogo mu je Ranilovič obranil.

 

Zato pa je zmago domačim prinesel Milenković. V 81. minuti je kljub temu, da je bil obkrožen z gostujočimi branilci, z roba kazenskega prostora mojstrsko premagal Raniloviča in tako razveselil domače navijače. Gosti so v zadnjih trenutkih prek Mertlja, Bunderle in Tavaresa skušali izvleči vsaj točko, toda tudi to so tokrat morali pustiti v Ljubljani.