Interblockov poraz z Ukrajinci sporen?

Slovenski nogometni prvoligaš Interblock se je znašel v preiskavi Evropske nogometne zveze (UEFA) zaradi suma o nameščanju izida povratne tekme tretjega predkroga evropske lige proti Metalurgu iz Donjecka.

Objavljeno
04. november 2009 15.46
Ermin Rakovič
P. Z./Mo.B./STA
P. Z./Mo.B./STA
Ljubljana - Ljubljančani so omenjeno srečanje doma izgubili z 0:3. Interblock naj bi bil sicer le eden izmed štiridesetih klubov iz vzhodne in jugovzhodne Evrope, ki so v preiskavi UEFA zaradi nameščanja izidov in nelegalnih stav.

Pri Interblocku, ki ga je finančna kriza močno osiromašila, vodi ga pa poslovnež Joc Pečečnik, bodo uradno izjavo podali v naslednjih urah.

"Mi smo pri UEFA preverili, za kaj gre. UEFA je na začetku sezone uvedla monitoring prvih in drugih lig v državnih prvenstvih po vsej Evropi in tudi seveda monitoring vseh tekem v njenih tekmovanjih. Trenutno je pod obravnavo nekaj deset tekem, za katere je UEFA ocenila, da so bile na stavnicah po Evropi na določene rezultate vplačani nenavadno visoki zneski. Ena od teh tekem je tudi povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo med Interblockom in Metalurgom iz Donjecka, ki se je končala z 0:3 za goste,"
je pojasnil podpredsednik Interblocka Jaka Lucu.

"Pri nas je že v pogodbah z vsemi igralci določeno, da se izrazito prepoveduje kakršno koli ukvarjanje s stavami. In če pride do prekrška v zvezi s tem - doslej ga seveda ni bilo - ima klub pravico takoj razveljaviti pogodbo igralcu, ki bi bil v to vpleten. Kar zadeva UEFA, se je ta postopek šele začel. Kakor so mi danes sporočili iz Nyona, bo postopek trajal še kar nekaj časa, preden bo UEFA dala uradno poročilo o preiskavi teh dvobojev, ki jih je, kot sem že dejal, nekaj deset in ne le Interblockov," je še dodal Lucu.

V zadnjem času so se v medijih sicer znašle številne govorice o stavah, ilegalnih stavnicah in prirejanju izidov tudi v slovenski ligi, v te nečedne posle pa naj bi bilo vpletenih kar nekaj zdajšnjih in nekdanjih nogometašev. Nekateri mediji so izpostavili nekaj imen, med njimi tudi zdaj že nekdanjega kapetana Interblocka Ermina Rakovića.