Inženir, mehanik in vrtnar Schumacher

Čeprav je Michael Schumacher po lanski sezoni svojo dirkalno čelado obesil na klin, je še zmeraj glavni zvezdnik pri Ferrariju.

Objavljeno
20. januar 2007 09.00
Nasmejani Michael Schumacher
Ljubljana – Čeprav je Michael Schumacher po lanski sezoni svojo dirkalno čelado obesil na klin, je še zmeraj glavni zvezdnik pri Ferrariju. V Italiji so namreč njegov premierni nastop za »komandnim pultom« pozdravili vsaj s takšnim navdušenjem kakor prve kroge nove »rdeče boginje« F2007.

»Ali je najnovejši Ferrarijev dirkalnik izpod rok inženirja Schumacherja tudi tako hiter, kot je lep?« so se pred dnevi spraševali pri italijanskem športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport, kakor da bi ga res oblikoval sedemkratni svetovni prvak v formuli 1. Nad pristopom nekdanjega moštvenega sotekmovalca je navdušen tudi Felipe Massa, ki ga je doletela čast, da prvi preizkusi F2007.

»Od mene je hotel vedeti prav vse podatke o novem bolidu, nato pa se je dolgo posvetoval z mehaniki. Michael je zdaj eden izmed njih,« je zaupal 25-letni Brazilec, ki ni mogel prehvaliti najnovejšega Ferrarijevega dirkalnika: »Za volanom F2007, ki je že zdaj občutno hitrejši od svojega predhodnika F248, se odlično počutim.« Kako zelo hitra je nova »rdeča boginja«, razkrivajo že številke: Massa je bil ob njenem ognjenem krstu v Fioranu s časom 58,360 za debelo sekundo hitrejši kot pred enim letom Schumacher za volanom F248 (59,569).

Nemški šampion, ki je 3. t. m. praznoval 38. rojstni dan, se je med testiranjem tako kot na nedeljski predstavitvi držal bolj v ozadju in ni hotel dajati izjav. Toda kljub temu so bile oči Italijanov, ki so budno opazovali njegov sleherni korak, bolj ali manj ves čas naravnane nanj. »Schumijeva« vrtnarska vloga v novem Fiatovem oglasnem spotu je novinarje na Apeninskem polotoku zaposlovala podobno kot vprašanje, ali bo nemški zvezdnik pri Ferrariju ostal dalj časa. Pri časniku La Gazzetta dello Sport že poznajo odgovor: »Michael se bo postaral v Maranellu.«