Isakovičeva rekordna še na 100 delfin, Mankoč zbolel

Plavalka Žita Gorenjke Radovljice Sara Isakovič je na mednarodnem plavalnem mitingu v Berlinu, generalki pred SP v avstralskem Melbournu, dosegla še državni rekord na 100 m delfin - 59,63 sekunde.

Objavljeno
11. marec 2007 21.09
Sara Isakovič
Berlin - Plavalka Žita Gorenjke Radovljice Sara Isakovič je na mednarodnem plavalnem mitingu v Berlinu, generalki pred SP v avstralskem Melbournu, dosegla še državni rekord na 100 m delfin - 59,63 sekunde. Plavalka je lasten rekord, postavljen 24. februarja na tekmi v Lyonu, popravila za 72 stotink sekunde in si s prvim plavanjem pod minuto izpolnila tudi enega od osebnih ciljev. Isakovičeva je ob zmagi dosegla tudi rekord mitinga, že z včerajšnjim rekordom na 200 delfin (2:09,61) pa je postavila tudi najboljši izid na tekmovanju.

Sara zmagala tudi na 200 m prosto

Isakovičeva je k uspehu dodala še zmago na 200 m prosto (2:02,81), njen uspeh je s četrtim mestom dopolnila Anja Klinar (2:04,24), Monika Močnik pa je na tej razdalji zasedla 22. mesto (2:11,44). Močnikova je zasedla še šesto mesto na 200 m prsno (2:43,57), Klinarjeva pa je bila v tej disciplini 10. (2:44,55).
"Takega izida na 100 delfin res nisem pričakovala. Želela sem si osebni rekord, a nisem verjela, da ga lahko popravim za dobrih sedem desetink, če bi prišla boljše v cilj, bi ga še več, a bom imela še dosti priložnosti. Prav presenečena sem, a sem imela vseh 100 metrov res dober občutek," je po tekmi dejala Isakovičeva, ki je že dosegal izid, ki bi pomenil olimpijsko normo in ga mora v Avstraliji še potrditi. "Če bom tako plavala na SP, je to tudi zanesljivo polfinale," je še pristavila 18-letna plavalka.

Zmaga in rekord mitinga za Markiča

Na 100 m prsno je zmago in rekord mitinga z zanj zelo dobrim izidom 1:03,00 dosegel tudi Koprčan Matjaž Markič, ob njem se je na drugo tekmovalno stopničko povzpel Triglavan Emil Tahirovič (1:03,11). Prvič po bolezni je nastopil tudi Luka Turk in bil na 400 m prosto s 4:07,88 osmi. "Obilo je razlogov za dobro voljo in lepih rezultatov. Skrbi me le za Luko, saj je celo leto garal, morda celo najbolj med vsemi, zdaj pa ta bolezen. Tudi ta današnji izid je seveda slab in upam le, da se bo do SP stanje popravilo in da bo tam uspel doseči približno prave izide," je pokomentiral radovljiški trene Miha Potočnik.

Skrb za Mankoča

Skrbi v slovenski vrsti pa s tem ni konec. Ilirijan Peter Mankoč je 24 ur potem, ko je postavil izjemen državni rekord na 100 m delfin (52,76) moral k zdravniku. Trener Dimitrij Mancevič upa, da ne gre za kakšno virozo, ampak da je morda njegov varovanec le kaj mrzlega popil in da se bo zdravstveno stanje hitro popravilo. "Jutri gremo na pot, ki ne bo trajala le tri ure. Do Avstralije je daleč, vsi bomo utrujeni in z boleznijo bo še veliko težje. Upam, da se bo na koncu izkazalo, da Peter ne bo potreboval kakšnih antibiotikov," je dejal Mancevič.