Italijanke osvojile pokal Fed

Italijanske teniške igralke so drugič po letu 2006 osvojile pokal Federacij, potem ko so v finalu gladko s 3:0 ugnale reprezentanco ZDA, ki je sicer igrala brez slovitih sester Serene in Venus Williams.

Objavljeno
08. november 2009 14.53
Ma.J./Mo.Z./STA
Ma.J./Mo.Z./STA
Reggio Calabria - Italijanske teniške igralke so drugič po letu 2006 osvojile pokal Federacij, potem ko so v finalu gladko s 4:0 ugnale reprezentanco ZDA, ki je sicer igrala brez sester Serene in Venus Williams. Odločilno točko je Italijankam danes priigrala enajsta z lestvice WTA Flavia Pennetta, ki je v Reggiu Calabrii s 7:5 in 6:2 premagala Melanie Oudin.

 

Danes sta ekipi odigrali še dvoboj dvojic, ki so ga prav tako dobile Italijanke s 4:6, 6:3 in 11:9, medtem ko četrtega posamičnega dvoboja niso odigrale.

 

Italijanke so na domačem terenu že pred dvobojem veljale za favoritinje za drugo zmago v tem tekmovanju po letu 2006, ko so v finalu ugnale reprezentanco Belgije. V finalu sta za domačo ekipo namreč zaigrali dve članici elitne dvajseterice lestvice WTA, medtem ko sta za Američanke nastopali mladi in neizkušeni igralki. Sestri Serena in Venus Williams sta se nastopu zaradi obveznosti v zadnjih tednih odpovedali, s čimer so imele ZDA - te so sicer dobile vseh devet prejšnjih dvobojev z Italijo - malo možnosti za osvojitev 18. naslova zmagovalk tega pokala.

 

"Neverjetno! Ta dekleta so na novo spisala zgodovino italijanskega tenisa. To je gotovo ena najboljših ekip v zgodovini italijanskega športa. Ni prav veliko drugih, ki so osvojili dva naslova v štirih letih. Prva zmaga je bila neverjetna, druga pa presega vsa pričakovanja," je bil vzhičen kapetan Italije Corrado Barazzutti.

 

"Smo svetovne prvakinje. To je to. Letos smo res igrale dober tenis," je na kratko dejala Flavia Pennetta, ki je v tem letu postala tudi prva Italijanka z uvrstitvijo med najboljših deset na lestvici WTA. "Ta sezona je bila odlična. S takšno zmago začeti počitnice pa je popolno," je še dodala Pennetta.