Italijanke povedle v finalu pokala Fed

Italijanske teniške igralke so z zmagama začele finale pokala Fed proti ekipi ZDA. Na domačem terenu v Reggiu Calabrii je Flavia Pennetta premagala Alexo Glatch, Francesca Schiavone pa je ugnala Melanie Oudin.

Objavljeno
07. november 2009 16.51
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Reggio Calabria - Italijanske teniške igralke so z zmagama začele finale pokala Fed proti ekipi ZDA. Na domačem terenu v Reggiu Calabrii je v prvem posamičnem dvoboju Flavia Pennetta premagala Alexo Glatch s 6:3 in 6:1, v drugem pa je Francesca Schiavone s 7:6 (2) in 6:2 ugnala Melanie Oudin. Italijanke za končni uspeh tako potrebujejo le še eno zmago.

 

V nedeljo bosta na sporedu še dva posamična dvoboja in igra dvojic, vendar lahko že prvo srečanje, ki bo na sporedu, odloči finale, saj Italijanke potrebujejo le še eno točko za končni uspeh.

 

Italijanke na domačem terenu veljajo za favoritinje za drugo zmago v tem tekmovanju po letu 2006. V finalu za domačo ekipo namreč igrata dve članici elitne dvajseterice lestvice WTA, medtem ko za Američanke nastopata mladi in neizkušeni igralki; sestri Serena in Venus Williams sta se nastopu zaradi obveznosti v zadnjih tednih odpovedali, s čimer imajo ZDA malo možnosti za osvojitev 18. naslova zmagovalk tega pokala.