Iverson tokrat tudi podajal

Moštva v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA so v noči na petek odigrala le tri tekme. Domačih zmag sta se veselila Atlanta, ki je z 90:89 ugnala Minnesoto, in Portland, ki je bil s 112:106 boljši od Miamija.

Objavljeno
07. december 2007 10.56
Iverson je na sinočnji tekmi imel posluh tudi za svoje soigralce
Dallas - Moštva v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA so v noči na petek odigrala le tri tekme. Domačih zmag sta se veselila Atlanta, ki je z 90:89 ugnala Minnesoto, in Portland, ki je bil s 112:106 boljši od Miamija. V gosteh pa so se polnega izkupička veselili igralci Denverja, saj so v Dallasu premagali Teličke s 122:109.

Junak tekme v Teksasu je bil Allen Iverson s 35 točkami, za razliko od tekme proti Los Angeles Lakers, ko je vknjižil kar 51 točk - a tudi poraz - pa je tokrat poskrbel tudi za soigralce in jim namenil 12 podaj. Te je najbolje unovčil Linas Kleiza in dosegel 23 točk, največ v sezoni. Prav toliko jih je dal tudi Carmelo Anthony, pod košema pa je s 14 skoki spet kraljeval Marcus Camby. Domačinom tokrat ni pomagala niti odlična predstava Dirka Nowitzkega (32 točk, 12 skokov), saj je še precej bolj kot ponavadi šepala obramba, ki je Denverju dovolila kar 39 točk v prvi četrtini in 64 do konca polčasa.

V Atlanti je bil mož odločitve Joe Johnson (skupaj 21 točk), ki je ob izteku igralnega časa s petih metrov in pol dosegel zmagoviti koš. Najboljši strelec v vrstah zmagovalcev je bil Josh Smith z 28 točkami, pri poražencih, ki so z razmerjem zmag in porazov 2-15 najslabši v ligi, pa je bil najučinkovitejši Craig Smith (20).

V Portlandu so domačini že v prvem polčasu dali gostom vedeti, da bo zmaga ostala doma. Za to je imel največ zaslug Brandon Roy s 25 točkami, petimi podajami in šestimi skoki. Skupaj z razpoloženim rezervistom Travisom Otlawom (20 točk, sedem skokov) sta uspešno izničila sicer odlično predstavo Miamijevega zvezdnika Dwyana Wada, ki mu je le podaja manjkala do trojnega dvojčka (21 točk 10 skokov, devet podaj).