Iz posebne priloge Dela ...

Ob  14. izvedbi Ljubljanskega maratona so spet padali rekordi. Rekordno je bilo spet število udeležencev, rekordi so padali tudi na spremenjeni trasi maratona. V posebni prilogi smo zbrali reportaže, intervjuje, komentarje in rezultate 14. LM.

Objavljeno
28. oktober 2009 09.19
Š. Ro.
Š. Ro.
Ljubljanski maraton je bo svoji 14. izvedbi spet podiral rekorde. Prireditelji so spet šokirali s številom prijav, največjega tekaškega dogodka v Sloveniji se je namreč udeležilo več kot 16.000 tekačev.

Na veliko veselje tako prirediteljev kot tudi številnih gledalcev, so bili tokrat rekordni tudi časi. Kenijka Caroline Kiel je za dobrih pet minut izboljšala čas na 42,195 km, pod nogami Williama Biama je padel tudi moški najboljši čas. Svoj zadnji krog je pred množico tekaških navdušencev odtekel tudi naš najboljši maratonec Roman Kejžar, ki se od profesionalcev seli k rekreativcem.

Največ tekačev se je tudi letos zvrstilo na preizkušnji malega marataona,kjer sta bila najboljša gorska tekača Mitja Kosovelj in Lucija Krkoč, ter rekreativnem teku Kluba Polet. Reportaže in vtise udeležencev smo zbrali v posebni Delovi prilogi, kjer smo pospremili tudi sobotne teke otrok.

Preberite tudi komentarje tekaških zanesenjakov, glavnih prirediteljev, zdravniških izvedencev, se poiščite na številnih fotografijah ali v neuradnih rezultatih.