Izjemna predstava Nachbarja

Slovenski košarkar Boštjan Nachbar je v noči na ponedeljek v severnoameriški ligi NBA prikazal izjemno predstavo v dresu New Jersey Nets. Slednji so gostili New York Knicks (101:92).

Objavljeno
26. februar 2007 11.50
Jason Kidd (New Jersey Net's) brani Stephona Marburyja (New York Knick's)
Los Angeles - Slovenski košarkar Boštjan Nachbar je v noči na ponedeljek v severnoameriški ligi NBA prikazal izjemno predstavo v dresu New Jersey Nets. Slednji so gostili New York Knicks (101:92), Nachbar pa je v 32 minutah na parketu k zmagi prispeval 15 točk, deset skokov in tri podaje ter se veselil dvojnega dvojčka. Od Slovencev je zaigral še Saša Vujačič, ki je na gostovanju pri Golden State Warriors k zmagi Los Angeles Lakers v sedmih minutah prispeval dve točki in skok.

V preostalih tekmah so Detroit Pistons s 95:93 premagali Chicago Bulls, Minnesota Timberwolves so bili z 98:94 boljši od Washington Wizards, Miami Heat pa s 86:81 od Cleveland Cavaliers. Houston Rockets so na gostovanju pri Orlando Magic slavili s 97:93, Phoenix Suns so bili prav tako v gosteh s 115:106 uspešni proti Atlanta Hawks, Indiana Pacers pa so v domači dvorani s 93:110 klonili proti Sacramento Kings.

V Detroitu je Chris Webber povsem zasenčil vrnitev "Big Bena" v dvorano Palace, ko je dobri dve sekundi pred koncem tekme zadel za zmago domačih s 95:93. Nekdanji zvezdnik moštva Ben Wallace, ki je tokrat igral v dresu Chicaga, je namreč minulih šest sezon odigral prav v dresu Batov in je bil tudi član šampionske ekipe iz sezone 2003/04, za nameček pa je kar štirikrat osvojil nagrado za najboljšega obrambnega igralca lige. Med sezono pa se je za okroglih 60 milijonov dolarjev pridružil Bikom.

Njegova vrnitev v Detroit pa je bila vse prej kot prijetna, saj so ga jezni navijači glasno izžvižgali vsakič, ko je prišel v stik z žogo, najbolj pa so bili navdušeni, ko je v tretji četrtini prejel tehnično napako. Na koncu je v 40 minutah zbral šest točk, osem skokov in dve blokadi. " Moja vrnitev je zelo razburljiva. Zabavno je bilo izmenjati nekaj besed s fanti, s katerimi smo se dolga leta borili za iste cilje," je dejal priljubljeni Wallace, ki si s prav nič toplim sprejemom gledalcev ni preveč belil glave: "To je povsem normalno."

Pomembnosti tekme se je zavedal tudi trener domačih Flip Saunders: "Vsi fantje so želeli dati vse od sebe proti Benu in tudi on si je prizadeval, da bi pokazal, kaj zna - bilo je, kot da bi igral brat proti bratu." Webber je v dresu Detroita končal pri 21 točkah in devetih skokih. "Nikakor ne skušam nadomestiti Bena. Le igram kot vsak, ki je ponosen, da je oblekel dres moštva Detroit Pistons."