Izmučeni Federer si bo vzel premor

Številka 1 svetovnega tenisa Roger Federer je odpovedal nastopa na OP Japonske in na mastersu v Šanghaju, da bi si lahko odpočil telo in duha. Tako so mu svetovali zdravniki in trenerji.

Objavljeno
25. september 2009 13.54
P. Z./STA
P. Z./STA
London - "Razočaran sem, ker moram odpovedati udeležbo v Tokiu in Šanghaju, ki sta med mojim priljubljenimi mesti in kjer imam veliko  navijačev," je Roger Federer sporočil na svoji spletni strani: "Po posvetu z ekipo in zdravniki sem sprejel težko odločitev, vendar želim dati telesu nujno potreben počitek, hkrati pa si bom opomogel po velikih psihičnih pritiskih."

Federer je z zmago na junijskem OP Francije na lestvici ATP na prvem mestu zamenjal Rafaela Nadala. Zmagal je tudi v Wimbledonu, v New Yorku pa izgubil v finalu. Tudi Nadal še ni povsem okreval po poškodbi in je odpovedal nastop na OP Tajske prihodnji teden. Tako Federer kot Nadal sta se sicer že kvalificirala na zaključni masters v Londonu.

Federerjeva žena Miroslava Vavrinec, nekoč prav tako tenisačica, je Federerju konec julija povila dvojčici Charlene Rivo in Mylo Rose. Zdaj se bo novopečeni očka lahko bolj posvetil deklicama.