Jadralci nadaljujejo z uspešnimi predstavami

Po tretjem regatnem dnevu na Gardskem jezeru vodi Gašper Vinčec v enosedu finn, Vesna Dekleva-Paoli in Klara Maučec v ženski floti dvoseda 470 sta prav tako prvi.

Objavljeno
16. marec 2007 20.25
Gašper Vinčec
Verona - Slovenski jadralci dobro nastopajo na mednarodni regati na Gardskem jezeru, kjer tekmuje skoraj 500 jadralcev in jadralk iz 35 držav. Po tretjem regatnem dnevu je v vodstvu Gašper Vinčec v enosedu finn ter ženski par Vesna Dekleva-Paoli in Klara Maučec v ženski floti dvoseda 470, posadka Karlo Hmeljak - Mitja Nevečny je druga v moški floti dvoseda 470, Vasilij Žbogar pa je prav tako na drugem mestu v enosedu laser.

Vinčec, ki je letošnjo sezono začel z zmagama na regatah v Cannesu in Splitu, je dobil oba petkova plova v floti 39 jadralcev olimpijskega moškega enoseda finn in se po sedmih regatah le še utrdil v vodstvu. Povratnici Vesna Dekleva-Paoli in Klara Maučec sta bili tudi danes najhitrejši v obeh plovih in vodita pred italijansko posadko Conti-Micol na drugem ter portoroškima sestrama Tejo in Aljo Černe na tretjem mestu.

V moški floti 37 posadk dvoseda 470 ostajata na čelu Italijana Zandona in Trani, koprski par Hmeljak - Nevečny (danes dvakrat druga) sta skupno druga, portoroška posadka Čopi - Verzel pa šesta. V prvih treh regatah zlate finalne flote 47 jadralcev enoseda laser je Žbogar v petek začel z zmago in nadaljeval s sedmim in tretjim mestom in s skupno 17 točkami zapravil prvo mesto. Pred sobotnim nadaljevanjem vodi Nizozemec De Hass, ki je zbral 13 točk.