Janez Janša sprejel predsednika FISU

Predsednik vlade RS Janez Janša je danes sprejel predsednika Mednarodne univerzitetne športne zveze Georgea E. Killiana, saj Slovenija kandidira za organizacijo zimske univerziade 2011.

Objavljeno
09. januar 2007 12.10
Janez Janša in Dimitrij Rupel
Ljubljana - Predsednik vlade RS Janez Janša je danes sprejel predsednika Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) Georgea E. Killiana, ki se mudi na obisku v Sloveniji v zvezi s kandidaturo naše države za organizacijo zimske univerziade 2011.

Vlada Republike Slovenije podpira prizadevanja mesta Maribor in okoliških občin za izvedbo tega dogodka, saj kandidaturi v prid govorijo številni argumenti. Med slednjimi je premier Janez Janša izpostavili tudi dolgoletno tradicijo na področju zimskih športov ter gostoljubnost pri organizaciji velikih športnih in drugih dogodkov. Uspešna kandidatura in kasnejša izvedba tekmovanja lahko predstavljata dodano vrednost tako za Maribor kot za celotno Slovenijo.

Predsednik FISU George E. Killian je ob tej priložnosti pohvalil prizadevanja Slovenije za izvedbo omenjenega projekta ter dodal, da so pogoji, ki jih za izvedbo tega največjega tekmovanja na univerzitetni ravni ponuja Slovenija, dobri.

FISU bo prireditelja zimske univerziade določila v torek, 16. januarja 2007 v Torinu.