Janez Rajgelj od 1. aprila direktor Uniona Olimpije

Novi direktor Uniona Olimpije je Janez Rajgelj, dolgoletni prvi mož Geoplina Slovana. Rajgelj, ki je bil v zadnjih letih že nekajkrat na pragu Olimpije, je v zadnji sezoni oteževal prihod Zupana v Tivoli.

Objavljeno
22. marec 2007 16.05
Bodo Plinarji odnesli naslov?
Ljubljana - Na direktorski stolček edinega slovenskega košarkarskega evroligaša Uniona Olimpije bo s prvim aprilom sedel Janez Rajgelj, dolgoletni prvi mož drugega ljubljanskega prvoligaša Geoplina Slovana. "Rajgelj ima veliko izkušenj z vodenjem košarkarskega kluba in je v sanacijo Olimpije pripravljen vložiti veliko časa in veliko sebe," je ob objavi imena novega direktorja dejal eden od podpredsednikov Dušan Mitič.

Rajglju je končno uspelo priti v Tivoli

Rajgelj bo v Tivoliju zamenjal Matjaža Tavčarja, s katerim se je klub sporazumno razšel v začetku meseca. Janez Rajgelj v Tivoliju ni neznano ime, saj je bil v zadnjih letih že nekajkrat na pragu Uniona Olimpije, v zadnji sezoni pa je bil tisti, ki se je boril za pravice košarkarja Mihe Zupana oziroma oteževal njegov prihod v Tivoli. Prav zaradi afere Zupan, ki se je končala šele pred nekaj tedni, se je v javnosti zdelo nemogoče, da bi se alfa in omega kluba s Kodeljevega preselila na Celovško. A v klubu pravijo, da je prav njegova zavzetost v primeru Zupan eden izmed glavnih razlogov za izbor Rajglja na mesto direktorja. "V primeru Zupan je bil na drugi strani in je delal zavzeto in korektno, od 1. aprila pa bo na naši strani in upam, da bo s takšno zavzetostjo nadaljeval," je ob imenovanju Rajglja dejal predsednik kluba Jure Jež.

Upravni odbor kluba je Rajglja imenoval na sredini seji po predlogu delovne skupine, ki se je v treh tednih pogovarjala s kandidati za direktorja in za to mesto predlagala prav direktorja mestnega tekmeca. "Lahko povem, da v delu upravnega odbora ne prihaja do nesoglasij. Vsi vidimo luč na koncu tunela in prepričan sem, da nam bo uspelo sestaviti dobro ekipo za naslednjo sezono," je dodal Jež.

Okorn ostaja trener

Na mestu prvega trenerja ostaja Gašper Okorn, ki ima po besedah predsednika in podpredsednika popolno podporo upravnega odbora, Okorn pa bo v sodelovanju z novim direktorjem opravljal tudi aktivnosti funkcije športnega direktorja.