Jankovićeva ustavila Hercogovo na poti v finale

Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog se je z dobrimi predstavami na WTA turnirju v mehiškem Monterreyju prebila vse do polfinala, kjer pa je morala priznati premoč Jeleni Janković (6:3 in 6:2). Srbkinja se bo v velikem finalu pomerila z Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.

Objavljeno
06. marec 2011 09.10
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Monterrey- Srbska teniška igralka Jelena Janković je v polfinalu po dobrih 70 minutah igre prišla do zmage nad slovensko tenisačico Polono Hercog (6:3, 6:2) in se tako veselila še 25. finalnega nastopa v svoji karieri. V finalu bo igrala z Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo, ki je s 6:4 in 6:1 premagala Argentinko Giselo Dulko.

»Vesela sem, ker bom po letu dni končno spet zaigrala v finalu. Trenutno ne razmišljam o svojem položaju na lestvici WTA, najbolj pomembno mi je, da sem zdrava. Rezultati bodo že prišli,« se je po dvoboju zmage veselila srbska tenisačica.
 
Jankovićeva, pred časom že prva igralka sveta, zdaj pa prva nosilka turnirja, je dosegla gladko zmago, saj je zanjo potrebovala le nekaj več kot eno uro in zdaj upa, da bo dosegla prvo turnirsko zmago po lanskem marčevskem slavju v Indian Wellsu. Kot piše STA, je bila podobno ekspresna zmaga Pavljučenkove, ki v Monterreyju brani lansko zmago.

Mariborčanka bo za svoje nastope na mehiškem turnirju dobila 130 točk, kar pomeni, da bo na novi lestvici WTA ponovno dosegla svojo najboljšo uvrstitev, poleg tega pa bo v žep pospravila tudi dobrih deset tisoč dolarjev.

Polfinalna izida:
Jelena Janković (Srb/1) - Polona Hercog (Slo/8) 6:3, 6:2;
Anastazija Pavljučenkova (Rus/2) - Gisela Dulko (Arg) 6:4, 6:1;