Japonec debitiral, Kopitar blestel

V ligi NHL so bili hokejisti v noči na nedeljo izredno dejavni, saj so odigrali kar štirinajst srečanj. Anže Kopitar je dosegel dve podaji, kar pa ni bilo dovolj za zmago Kraljev.

Objavljeno
14. januar 2007 11.56
Anže Kopitar spet zadeval
Anaheim - V severnoameriški ligi NHL so bili hokejisti v noči na nedeljo izredno dejavni, saj so odigrali kar štirinajst srečanj. Anže Kopitar je dosegel dve podaji, kar pa ni bilo dovolj za zmago Kraljev proti St. Louisu, ki je bil boljši s 6:5. Edini Slovenec v NHL je v Los Angelesu dobil soigralca. V dresu Kraljev je nastopil prvi Japonec v najmočnejši ligi na svetu, vratar Jutaka Fukufudži.

Izid v dvorani Bluesa je bil kar štirikrat izenačen, v nasprotju z večino tekem v tej sezoni pa je Los Angeles zadel prvi. St. Louis je izenačil, Los Angeles pa zopet povedel, nato pa je ekipa Blues po izenačenju na 3:3 v 11. minuti druge tretjine povedla z golom Leeja Stempniaka. Kralji so na 4:4 izenačili v 17. minuti druge tretjine, ko je po podaji Anžeta Kopitarja plošček v mrežo gostiteljev potisnil Mattias Norstrom. Dobro minuto in pol pred koncem drugega dela igre je Barry Brust v vratih Kraljev prejel še peti zadetek in po odmoru obsedel na klopi, v vratih pa ga je s svojim prvim nastopom v ligi NHL zamenjal 24-letni Japonec Fukufudži, 238. izbor nabora leta 2004. Igralci Bluesa so v zadnji tretjini na gol Fukufudžija streljali šestkrat in dosegli en zadetek, kar je bilo dovolj za zmago. Anže Kopitar je podal še ob tretjem golu Kraljev, ki ga je dosegel Rob Blake.

"Bil sem izredno živčen in zelo vznemirjen," je po tekmi dejal Japonec, ki je bil na klopi Los Angelesa že 16. decembra lani, ko so se Kralji pomerili z Zvezdami iz Dallasa, a takrat ni stopil na led.

Kopitar je v dosedanjem delu sezone zbral 41 točk, tri manj od največjega konkurenta v izboru za novinca leta Jevgenija Malkina. Rus je v soboto v dresu Pittsburgha dosegel dva zadetka in podajo za zmago Pingvinov proti Philadelphii s 5:3.

Najboljše moštvo lige Anaheim je po streljanju kazenskih strelov z 2:3 izgubilo proti Coloradu. Newyorški Rangerji so s 3:1 premagali Boston, Ottawa je Montrealu nasula osem golov in zmagala z 8:3, Buffalo je z 2:3 klonil proti Tampi, Atlanta je šele po streljanju kazenskih strelov s 4:3 premagala Carolino, Nashville je bil s 4:1 boljši od Columbusa, Detroit je s 6:3 premagal Chicago, v sosedskem obračunu je New Jersey po podaljšku z 2:1 premagal newyorške Otočane, Vancouver je bil s 6:1 prepričljivo boljši od Toronta, Florida je s 7:3 premagala Washington, Phoenix je z 1:4 klonil proti San Joseju, Calgary pa je bil s 3:1 boljši od Edmontona.