Javornikovi svetovni veteranski rekord

Helena Javornik je zmagala na polmaratonu (21 km in 97 m) v italijanski Ferrari. Roman Kejžar je bil v moški konkurenci sedmi, Tone Kosmač pa z osebnim rekordom enajsti.

Objavljeno
18. februar 2007 14.30
Helena Javornik
Rim - Helena Javornik je zmagala na polmaratonu (21 km in 97 m) v italijanskem kraju Ferrara in s časom 1:10,57 postavila tudi absolutni veteranski svetovni rekord. Roman Kejžar je bil sedmi v moški konkurenci (1:04,12), Tone Kosmač pa z osebnim rekordom 11. (1:05,47).

"Vesela sem, ker se se z dobro formo vrnila na mednarodni tekmi. Lani sem imela le štiri tekme, nato pa več kot pol leta premora. Izkoristila sem dobre pogoje, saj so bile tudi temperature ugodne, namerili so okrog 12 stopinj Celzija. Čez mesec dni bom nastopila na maratonu v Rimu in tam si želim teči pod dvema urama in pol," je dejala Javornikova.

"Javornikova je že tretjič zmagala v Ferrari. Najboljša je bila že leta 1998 in 2005. Pred dvema letoma je postavila tudi rekord proge, ki je okrog minuto boljši od časa, ki ga je dosegla danes. Leta 2005 pa ni mogla postaviti veteranskega rekorda, ker je šele marca lani dopolnila štirideset let. Veseli me, da se je po težavah in, kot se je izkazalo, neutemeljenih obtožbah jemanja nedovoljenih poživil, vrnila z vrhunsko formo in najboljšim letošnjim izidom na svetu," je povedal trener in mož Javornikove Borut Podgornik.