Jedrzejczakova obsojena na pogojno kazen in socialno delo

Sodišče je olimpijsko prvakinjo Otylio Jederzejczak zaradi prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil njen brat, obsodilo na devetmesečno pogojno kazen in opravljanje socialnega dela.

Objavljeno
23. marec 2007 09.30
Otylia Jederzejczak je bila obsojena na socialno delo in odvzem vozniškega dovoljenja
Melbourne/Varšava - Sodišče v poljskem Plonsku je olimpijsko prvakinjo in svetovno rekorderko na 200 m delfin, Otylio Jederzejczak, zaradi prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil njen brat Szymon, obsodilo na devetmesečno pogojno kazen in opravljanje socialnega dela. V naslednjih devetih mesecih bo morala Poljakinja vsak mesec opraviti po 30 ur socialnega dela, je poročala tiskovna agencija PAP. Ob tem bo plavalka leto dni tudi brez vozniškega izpita. Državno tožilstvo je zahtevalo enoletno pogojno kazen.

Do nesreče je prišlo oktobra 2005, ko je plavalka ob prehitevanju izgubila oblast nad vozilom in se zaletela v drevo. Njen 19-letni brat je v nesreči umrl, plavalka pa je bila hudo poškodovana.

Tokrat je ni bilo na sodišču. Trenutno je namreč v Melbournu, kjer se pripravlja na nedeljski začetek plavalnega dela tekmovanja na SP. Njeni zagovorniki pa so že napovedali, da bodo preučili možnost pritožbe.