Jereb v boj s svetovno elito

Eden najboljših slovenskih voznikov zadnjih let Andrej Jereb se bo letos s svetovno elito pomeril trikrat. Prvič na Švedskem, kjer se reli pričenja prav danes.

Objavljeno
08. februar 2007 14.13
Andrej Jereb
Karlstad - Na drugem reliju svetovnega prvenstva, ki se bo na Švedskem začel z današnjim superspecialom v Karlstadu, bo nastopil tudi eden najboljših slovenskih voznikov zadnjih let Andrej Jereb. V moštvu OMV Bixxol bo z avtomobilom Mitsubishi Lancer Evo 9 dirkal v konkurenci PWRC (skupina N), poleg švedskega relija pa v letošnji sezoni Jereb načrtuje še nastopa na preizkušnjah v Grčiji in na Novi Zelandiji.

Jereb se bo v letošnji sezoni povsem posvetil nastopom na SP; relija na najvišji ravni je izkusil že lani, ko je nastopil na Monte Carlu in v Grčiji. Zanj bo švedski reli popolnoma nova izkušnja, saj doslej še ni nastopal na relijih s snežno podlago. Jereb je na Švedskem že od začetka tedna, kjer je s sovoznikom Miranom Kacinom spoznaval pasti in posebnosti švedske dirke.

"Po pričakovanju je bil ogled proge zelo naporen. V dveh dneh sva prevozila 1350 kilometrov. Vtisi so zelo pozitivni in komaj čakava na začetek relija, ki bo izredno hiter, zahteven in razburljiv,"
je pred začetkom tekmovanja menil Jereb.

Švedski reli je druga postaja letošnjega SP. V elitni konkurenci je sezono najbolje začel svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb (Citroën), ki je z novim dirkalnikom C4 WRC slavil na tradicionalni dirki v Monte Carlu. Dirkači bodo v okolici Karlstada dirkali do nedelje, skupno bo na sporedu 20 hitrostnih preizkušenj.