Jerman nesrečno padel s sedežnice

Andrej Jerman je pred prvim treningom smuka na olimpijski progi v Kvitfjellu na Norveškem padel s sedežnice tako nerodno, da si je poškodoval ramo. Kljub temu je opravil trening.

Objavljeno
08. marec 2007 20.37
Kvitfjell – Nesreča nikoli ne počiva. Najboljši slovenski smučar Andrej Jerman to zelo dobro ve, saj je moral pred letošnjo sanjsko sezono kariero nekajkrat prekiniti zaradi hudih poškodb. Tik pred razpletom svetovnega pokala, v katerem se bori za eno izmed smukaških kolajn (do konca sta le še dve preizkušnji), je doživel novo, nevsakdanjo nesrečo. Pred prvim treningom smuka na olimpijski progi v Kvitfjellu na Norveškem je padel s sedežnice tako nerodno, da si je poškodoval ramo.

Kljub temu je opravil trening. Čas zmagovalca prvega smuka v Garmischu pa je bil primeren razpoloženju – 16. Nastop Tržičana v kombinaciji (zagotovo bodo tekmovali Rok Perko, Andrej Šporn in Aleš Gorza) je zelo vprašljiv, sobotnega smuka pa se bo, kot pravi, zanesljivo udeležil. Tudi če bo moral do konca stisniti zobe. V igri je kolajna v smukaškem seštevku svetovnega pokala, ki bi bila za 29-letnega specialista za smuk pika na i sanjski sezoni.

Več si preberite v petkovem tiskanem Delu