Jerman že misli na Wengen

»Forma je preveč dragocena stvar, da bi jo odplaknil,« nam je na vprašanje o silvestrovanju in morebitnem proslavljanju še do včeraj neslutenih smukaških rezultatov odvrnil naš smučarski junak Andrej Jerman.

Objavljeno
03. januar 2007 09.24
Andrej Jerman
Ljubljana – »Forma je preveč dragocena stvar, da bi jo odplaknil,« nam je na vprašanje o silvestrovanju in morebitnem proslavljanju še do včeraj neslutenih smukaških rezultatov odvrnil naš decembrski smučarski junak Andrej Jerman. Že včeraj se je s kolegi odpravil na trening v Turracher Höhe, kjer se bodo pripravljali na nadaljevanje svetovnega pokala.

»Bilo je veselo, ob vrnitvi domov so me pričakali prijatelji, nazdravili smo s šampanjcem, zelo prijetno je bilo tudi pričakovanje novega leta, vendar si nisem privoščil nič takšnega, kar bi si lahko kdaj kasneje očital,« je povedal Andrej Jerman, ki se že ozira naprej proti naslednji postaji svetovnega pokala, znamenitemu lauberhornskemu smuku v Wengnu. Čeprav nikoli ni sodil prav med najboljše »drsalce«, kar je na wengenskem smuku predpogoj za uspeh, pa je tam vendarle že zelo dobro tekmoval, tako denimo pred štirimi leti, torej pred zadnjo poškodbo kolena, ko je bil osemnajsti, v kombinaciji pa celo peti. »Upam predvsem na lepo vreme, kajti pobočje Jungfrau in njegova soseščina so v soncu zares izjemna kulisa, pa tudi sicer je prijetneje tekmovati ob dobri vidljivosti,« si je zaželel Tržičan, ki ima sedaj za to tekmo tudi zelo ugodno številko (ob koncu prve deseterice), tako da se mu ni treba bati slabšanja razmer, ki so za to tekmo značilna.

Več preberite v sredini tiskani izdaji Dela.