Jerry Buss dobil svojo zvezdo

Jerry Buss, lastnik enega najbolj slovitih moštev v zgodovini severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA, je v ponedeljek dobil svojo zvezdo na Pločniku slavnih.

Objavljeno
31. oktober 2006 12.15
Jerry Buss dobil svojo zvezdo
Los Angeles - Jerry Buss, lastnik enega najbolj slovitih moštev v zgodovini severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA, je v ponedeljek dobil svojo zvezdo na Pločniku slavnih (Walk of Fame) na slovitem sprehajališču v središču Hollywooda. Ameriški milijonar, nekdanji poklicni igralec pokerja, od leta 1979 pa lastnik košarkarskega moštva Los Angeles Lakers, je v 27-letnem obdobju iz kalifornijskega moštva naredil enega najbolj uspešnih in glamuroznih športnih klubov na svetu vseh časov.

Pod njegovim mandatom so Jezerniki osvojili osem - od skupno štirinajstih - naslovov prvakov NBA, v osemdesetih letih pa so pod taktirko legendarnih igralcev, kot so Kareem Abdul-Jabbar, Earvin Magic Johnson in James Worthy ter legendarnega in še vedno aktivnega trenerja Pata Rileyja demonstrirali bržkone najbolj spektakularne in vznemirljive predstave v zgodovini košarke. V začetku tega stoletja je Buss spet poskrbel za vrnitev košarkarskega "showtima" v Los Angeles, predvsem po zaslugi trenerja Phila Jacksona ter košarkarjev Shaquilla O'Neala in Kobeja Bryanta, ki so trikrat zapored - v letih 2000, 2001 in 2002 - slavili v NBA.