Jeseničani do nove zmage

Hokejisti jeseniškega Acronija so v 35. krogu lige Ebel premagali avstrijsko ekipo Graz 99ers s 4:3 (2:0, 2:3, 0:0).

Objavljeno
05. januar 2007 21.26
Posodobljeno
05. januar 2007 21.27
Acroni Jesenice - Graz 99ers 8:2 (4:0, 3:0, 1:2)
Jesenice - Hokejisti jeseniškega Acronija so v 35. krogu lige Ebel premagali avstrijsko ekipo Graz 99ers s 4:3 (2:0, 2:3, 0:0).

"Brez domačih zmag se ne bomo uvrstili v končnico, tja pa si zagotovo želimo vsi," je pred obračunom z neugodnimi gosti iz Gradca svojim igralcem vcepljal v glavo trener Matjaž Kopitar, ki se je zavedal, da bo tekma vse prej kot lahka. Čeprav je po prvih dvajsetih minutah kazalo na novo zanesljivo zmago železarjev, se s tem niso strinjali v taboru gostov, ki so že po dobri minuti drugega dela plošček potisnili prek golove črte. Sodnik ga je najprej razveljavil, a je po posvetu s svojima pomočnikoma pokazal na sredino igrišča. Domače je to močno razjezilo, začeli so z ofenzivo, ki je obrodila sadove do polovice druge tretjine s še dvema zadetkoma, žal pa so številne priložnosti ostale neizkoriščene in tudi "power play" ni stekel po jeseniških željah, čeprav so mu na treningih namenjali veliko pozornosti.

Poleg nekoliko slabše igre z igralcem več je bilo tudi v obrambi nekaj lukenj, dve so gostje zapolnili z zadetkoma, enim celo z igralcem manj in še enkrat vrgli železarjem rokavico. V zadnjem delu je gostom štel le napad z vsemi silami, kar jim je v uvodnih minutah tudi uspelo, a je Gaber Glavič zaklenil svoja vrata, nato pa so jih domači le umirili in zaigrali z dvema prestavam višje, toda plošček nikakor ni hotel v mrežo. V zadnjih dvajsetih sekundah so gostje poskušali s šestim igralcem v polju, vendar brezuspešno, in v dvorani Podmežakla je zopet zadonela pesem Prelepa Gorenjska.