Jeseničani do zmage

Uvodna tretjina ni napovedovala uspešne poti za jeseniške hokejiste, saj so po petnajstih minutah zaostajali z 0:1. Kljub temu pa je jeseniški tabor kmalu strnil vrste in zagospodaril na dunajskem ledu.

Objavljeno
19. december 2006 23.20
Dunaj - Hokejisti Acroni Jesenic so v 30. krogu avstrijske hokejske lige Ebel v gosteh premagali ekipo Vienna capitals s 4:1 (0:1, 2:0, 2:0).

Uvodna tretjina ni napovedovala uspešne poti za jeseniške hokejiste, saj so po petnajstih minutah zaostajali z 0:1. Kljub temu pa je jeseniški tabor kmalu strnil vrste in zagospodaril na dunajskem ledu. Jeseničani so streljali praktično iz vseh položajev, Scott Fankhouser pa je imel polne roke dela. Na jeseniško veselje pa ni mogel preprečiti zadetka Gregorja Polončiča, ki ga je dosegel po domiselnem kombiniranju gostov ob številčni prednosti. Očitno je poteza selektorja Teda Satorja obrodila sadove tudi v vrstah Acronija, kajti premešane napadalne trojke so bile všeč tudi jeseniškemu trenerju, ki je bratoma Rodman priključil Polončiča, severnoameričana pa sta igrala skupaj z Razingarjem, v tretjem napadu pa sta poleg Goličiča zaigrala Hafner in Pretnar.
V zadnjem delu so gostje prepustili pobudo gostiteljem, vendar jih je zelo hitro z nekaj odličnimi obrambami ohladil vratar Seamus Kotyk, na drugi strani pa je Fox po vrnitvi s kazenske klopi hladnokrvno potisnil plošček čez golovo črto in slavje v avstrijski prestolnici je bilo na vidiku.

Domačim tokrat ni pomagalo niti njihovo najmočnejše orožje - igra z igralcem več na ledu, v katerem z izjemo edinega zadetka niso naredili praktično ničesar. Železarji so jih držali že na modri črti in jih niso spustili v obrambno tretjino, piko na i pa so dodali 21. sekund pred koncem, ko je Jim Boni vratarja Fankhoserja nadomestil s šestim igralcem, za nameček je bil izključen še Kranjc, toda poteza ni bila ravno posrečena. Marcel in David Rodman sta si bratsko razdelila točki za podajo in zadetek in hokejisti Acronija so lahko zaplesali dunajski valček po jeseniških notah.