Jeseničani še niso v končnici

Jeseničani so gostovali pri vodilnem moštvu lige Ebel Red Bull Salzbur, ki je upravičilo vlogo favorita in edinega slovenskega predstavnika v ligi premagalo s 3:2.

Objavljeno
11. marec 2007 21.40
Acroni Jesenice - Black Wings Linz
Salzburg - Jeseniški hokejisti so se na solnograško odpravili z lepo popotnico petkove odmevne zmage proti Linzu. Od Železarjev nihče ni zahteval zmage, kajti domači so v letošnji sezoni na svojem ledu klonili le enkrat. Tudi tokrat so bili v vlogi velikega favorita, v prvi tretjini pa so to tudi upravičili.

Salzburžani izkoristili že prvo številčno prednost

Že prvo številčno prednost so izkoristili z zadetkom Franka Banhama in v nadaljevanju nenehno ogrožali Glavičeva vrata, a je bil jeseniški čuvaj mreže zanesljiv. Nemočen je bil ob strelu domačega zvezdnika Thomasa Kocha, ki je poskrbel za dva zadetka prednosti v 13. minuti. Hokejisti Acronija so bili v prvem delu v podrejenem položaju, priložnosti so bile bolj redke, zato je bilo vodstvo domačih zasluženo.

Drug obraz Jeseničanov v drugi tretjini

V drugem delu pa se je slika na ledeni ploskvi popolnoma spremenila. Železarji so bili za razred boljši, imeli so številne priložnosti, a je bil njihov krvnik domači vratar Reinhard Divis, ki je branil tudi nemogoče. A kljub temu je bila odlična jeseniška igra poplačana na sredini drugega dela, ko je v polno zadel Jean Philippe Pare in napovedal zasuk, ki pa ga ni bilo. Domači Biki so še enkrat zadeli z igralcem več, v 38. minuti je bil uspešen Andre Lakos, in znova ušli na +2.

Fox ublažil poraz

Zadnja tretjina je bila spet jeseniška. Vse poti so vodile proti vratom Divisa, ki je bil junak tega obračuna. Izjemnih priložnosti Jeseničani niso izkoristili, Aaron Fox je šest minut pred koncem le ublažil poraz.

Odločitev o četrtem mestu bo v torek padla na Jesenicah


Odločitve o zadnjem udeležencu končnice tako še ni, saj so edini preostali konkurenti Železarjev Dunajčani z 10:7 slavili na domačem ledu proti Innsbrucku, tako da bodo v torek na tekmo zadnjega kroga v Podmežaklo prišli s točko zaostanka.

* Dvorana Red Bull, gledalcev 3000, sodniki: Cervenak, Hauer, Rambausek (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Banham (M. Pewal, 4.), 2:0 Koch (Lakos, 13.), 2:1 Pare (Fox, Razingar, 31.), 3:1 Lakos (M. Peweal, Artursson, 38.), 3:2 Fox (D. Rodman, Robar, 51.).
* Kazenske minute: Red Bull Salzburg 8, Acroni Jesenice 8