Jeseničani ugnali zeleno-bele

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 4. kroga 2. dela državnega prvenstva so pred skoraj tri tisoč gledalci premagali Zavarovalnico Maribor Olimpijo s 3:1.

Objavljeno
21. februar 2007 21.06
Jesenice - Napoved Jeseničanov, da bodo nastopili s svojo "avstrijsko" ekipo in lepa zmaga proti Salzburgu sta dodobra napolnili dvorano Podmežakla, kjer se je zbralo skoraj 3000 gledalcev. V prvi tretjini so se Ljubljančani dobro upirali favoriziranim domačinom. Andrej Hebar je dvakrat nevarno ogrozil Andreja Hočevarja, pri Jeseničanih pa se je že prva prava akcija končala z golom. Tomaž Razingar je lepo "položil" na tla vratarja gostov Seana Fieldsa in poslal plošček v mrežo. Prednosti dveh igralcev na ledu domači nato niso izkoristili, gostom pa bi vsaj izenačenje lahko zagotovili Egon Murič, a je bil neuspešen tako v samostojnem prodoru kot strelu iz bližine. V drugem delu so Jeseničani hitro prišli do izdatnega vodstva. Najprej je Marcel Rodman ob številčni prednosti lepo našel osamljenega Mitjo Robarja pred golom, sledila pa je še uigrana akcija ob izenačenih močeh na ledu, ki jo je strelom ob bližji vratnici končal Tomi Hafner. Nekje na polovici drugega dela so se gostje povsem izgubili, domači pa so nevarno napadali in streljali z vseh položajev, tako da je bilo vratarju Fieldsu večkrat pošteno vroče.

V zadnjem delu so zeleno-beli spet zapretili, toda strela Louja Dickensona in Mitje Šivica nista našla poti do vrat Hočevarja, ki je nekajkrat odlično posredoval. Kljub enakovredni igri Ljubljančanom ni uspelo doseči gola, tudi ob številčni prednosti, domači pa so brez težav zadržali visoko vodstvo. Šele minuto pred koncem je jeseniška obramba klonila, strelec je bil Aleš Mušič, vendar je bilo za preobrat prepozno.