Jeseničani ukrotili avstrijske goste

Hokejisti Acronija Jesenic so v 45. krogu avstrijske lige Ebel premagali Graz 99ers s 4:2. Končni izid je z golom v prazno mrežo dosegel David Rodman tri sekunde pred koncem.

Objavljeno
16. februar 2007 22.56
Jesenice - Hokejisti Acronija Jesenic so v 45. krogu avstrijske lige Ebel premagali Graz 99ers s 4:2 (1:1, 1:1, 2:0).

- Dvorana Podmežakla, gledalcev 2600, sodniki: Laengle, Falkner, Mutz (vsi Avstrija).
- Strelci: 1:0 Goličič (Polončič, Rebolj, 7.), 1:1 Herzog (Day, Washburn, 14.), 2:1 Dervarič (Fox, D. Rodman, 23.), 2:2 Guillet (Brule, 36.), 3:2 M. Rodman (Fox, D. Rodman, 46.), 4:2 D. Rodman (60.).
- Kazenske minute: Acroni Jesenice 14, Graz 99ers 12.

Gledalci, ki so bili že željni dobre hokejske predstave, tudi tokrat se jih je zbralo skoraj tri tisoč, so pričakovali gladko zmago domačega moštva, a je bila pot do nje spet težka in naporna. Domači trener Matjaž Kopitar je nekoliko spremenil napadalne trojke, igral pa je s štirimi napadi, saj je hotel z ritmom "uničiti" goste. Vendar so se Štajerci upirali zelo žilavo, v hitrih protinapadih pa so domačim povzročali kup preglavic.

V prvem delu Gorenjcem, ki so imeli sicer ves čas pobudo, ni steklo, kot so si želeli, a so vseeno prišli do vodstva prek Goličiča, ki je sam prodrl pred vratarja Bartholomaeusa in ga ukanil med nogama. Železarji so imeli v uvodni tretjini tudi štiri številčne prednosti, a brez uspeha. Gostje so po pričakovanjih prežali na protinapade, enega pa jim je uspelo izkoristiti.

Ko so v drugem delu domači že po dveh minutah in pol zadeli z igralcem več, je bilo pričakovati, da se jim bo le odprlo, vendar so bili gostje še vedno zelo disciplinirani, jeseniške napade so razdirali že v nevtralni tretjini, za nameček pa so bili še enkrat uspešni v napadu in pred odločilno tretjino ni bilo še nič odločenega.

V zadnjem delu so morali več vložiti Jeseničani, kajti gosti niso imeli, glede na svoj položaj na lestvici, česa izgubiti. V 46. minuti je bil trud domačih poplačan, ko je Marcel Rodman plošček le pospravil preko golove črte. Gostom je začela pohajati sapa, domači pa so poskušali doseči še četrti zadetek, ki mu je bil najbližje Dervarič, a je zadel le vratnico. Končni izid je z golom v prazno mrežo dosegel David Rodman tri sekunde pred koncem.