Jeseničani z golom manj

Hokejisti beljaškega VSV so v tekmi 49. kroga avstrijske lige Ebel v gosteh premagali Acroni Jesenice s 4:3. Kljub nocojšnjemu porazu so Jeseničani še na četrtem mestu lige Ebel.

Objavljeno
25. februar 2007 22.24
Jesenice - Hokejisti beljaškega VSV so v tekmi 49. kroga avstrijske lige Ebel v gosteh premagali Acroni Jesenice s 4:3 (1:0, 1:0, 2:3).

Dobre predstave Jeseničanov v tem tednu in zmage proti vodilnemu Salzburgu, Dunajčanom in še proti večnim tekmecem v državnem prvenstvu so v dvorano Podmežakla privabile letos rekordnih več kot 4000 gledalcev. Za še boljše razpoloženje je poskrbel Tomaž Vnuk, ki je prvič po jesenski poškodbi kolena spet zaigral na tekmi, v vrata pa se je po bolezni vrnil Gaber Glavič. Do prve priložnosti so prišli domači, vendar Marcel Rodman ni bil najbolj natančen pred vrati Gerta Prohaske. Beljačani so zapretili v deveti minuti, ko je najprej Marc Brown streljal čez gol, nato pa Dany Bousquet ni znal izkoristiti Glavičevega izleta v polje in praznih vrat. Lep, a neučinkovit prodor Davida Rodmana ter močan strel Mihe Rebolja sta bila jeseniška poskusa ob igralcu več, goste pa je nato v 18. minuti v vodstvo popeljal Markus Peintner, ki je bil najbolj spreten v gneči pred golom.

Drugi del se je za domače začel s hladno prho, saj je strelec prvega gola v 23. minuti dodal še enega na podoben način. Gostitelji so potrebovali deset minut, da so se znebili pritiska modro-belih, v tem času pa je Glavič nekajkrat preprečil še višji zaostanek. Nova akcija Davida Rodmana in dobra podaja Vnuka izza vrat sta napovedali jeseniško vrnitev ob polovici tekme, toda neučinkovitost je spremljala domače v vseh akcijah. Niti 46 sekund prednosti dveh igralcev na ledu ni bilo dovolj za znižanje.

Jeseničane je na začetku zadnje tretjine reševal Glavič, ki je ubranil strel Bosqueta po samostojnem prodoru, nezbranost ob igralcu več pa bi kmalu maščeval Gauthier, a je domače rešila vratnica. Beljačani so nato ob igralcu več spet zadeli v polno. Manj kot minuto kasneje je Marcel Rodman s prvim domačim golom vlil nekaj upanja za preobrat, tri minute pozneje pa je bilo že 2:3 - Jean Philippe Pare je vratarju Beljaka spretno med nogami potisnil plošček v mrežo. Isti igralec je domače navijače spravil v delirij v 57. minuti, ko je še en plošček pospravil v gol tekmecev. A minuto in pol kasneje je sledil nov šok in vodstvo gostov, Glaviča je premagal Gauthier. Za še en preobrat pa je nato domačim zmanjkalo moči in časa. Kljub porazu in uspehu obeh jeseniških tekmecev za četrto mesto in končnico prvenstva, Dunaja in Innsbrucka so Jeseničani še na četrtem mestu lige Ebel.