Jeseničani z več sreče pri kazenskih strelih

Hokejisti Acronija Jesenic so v zadnjem, 12. krogu državnega prvenstva po kazenskih strelih v gosteh premagali Banque Royale Slavijo z 2:1

Objavljeno
14. marec 2007 22.59
Ljubljana - Hokejisti Acronija Jesenic so v zadnjem, 12. krogu državnega prvenstva po kazenskih strelih v gosteh premagali Banque Royale Slavijo z 2:1 (0:1, 0:0, 1:0; 1:0).

Jeseničani so v predmestje Ljubljane dopotovali brez pomoči igralcev prvega moštva, zato so Slavijaši tekmo vzeli manj resno ter gostom dovolili, da so večji del tekme bili najmanj enakovreden nasprotnik. Založani so v 12. minuti po samostojni akciji Kontreca in zadetku Humarja povedli, a nato zaigrali bolj umirjeno ter Gorenjcem dovolili, da so nekajkrat pomislili na izenačenje.

Ob prvem odmoru je domači trener Matjaž Mahkovec v slačilnici pustil nekaj ključnih mož, s čimer so mladi Jeseničani zadihali in bili enakovreden nasprotnik. Svojo lahko terensko premoč so kronali ob zaključku tekme, ko so imeli na ledu igralca več. Najprej so preko Podpaca prišli do podaljškov in kasneje še do kazenskih strelov. V takoimenovani loteriji izvajanja kazenskih strelov so imeli gostje več sreče ter spretnosti in so tako zabeležili prestižno, a povsem nepomembno zmago v državnem prvenstvu.