Jezerniki izgubili, Vujačič prispeval en skok

Jezerniki so tokrat gostovali pri ekipi Detroit Pistons in izgubili z 78:93. Saša Vujačič je na parketu preživel deset minut, v statistiko pa vpisal le en skok.

Objavljeno
09. februar 2007 09.58
Kobe Bryant je zadel le pet od svojih 13 metov na koš in v statistiko vpisal 18 točk
Los Angeles - V severnoameriški košarkarski ligi NBA so bila v noči na petek na sporedu le tri srečanja. Na parketu je bilo tudi moštvo Los Angeles Lakers, v katerem si kruh služi slovenski reprezentant Saša Vujačič. Jezerniki so gostovali pri ekipi Detroit Pistons in izgubili z 78:93. Vujačič je na parketu preživel deset minut, v statistiko pa vpisal le en skok. V Oklahoma Cityju je tekmo med New Orleansom in Milwaukeejem odločil šele drugi podaljšek, s 109:101 so bili boljši gostitelji. Srečanje med Sacramentom in Chicagom pa se je končalo z rezultatom 86:77.

Bati so si proti Jezernikom priigrali peto zaporedno zmago in osmo zaporedno pred domačimi gledalci. Tayshaun Prince je dosegel 20 točk, Chris Webber pa je za zmago Batov dodal 18 točk in 11 skokov. Na strani poražencev je Kobe Bryant zadel le pet od svojih 13 metov na koš in v statistiko vpisal 18 točk, Ronny Turiaf jih je dodal 13, Lamar Odom 12, Smush Parker 11, novinec Jordan Farmar pa deset. Jezernike na turneji osmih gostovanj čakata še dve tekmi, doslej so trikrat zmagali in trikrat izgubili. Zvezdnik Jezernikov Kobe Bryant je priznal, da je za odlično igro Batov zaslužen predvsem Webber: "Chris je odličen podajalec. Res ga je užitek gledati, a ga je težko zaustaviti."

Da jim igra Detroita ne ustreza, je priznal tudi trener Los Angelesa Phil Jackson: "Že leta nam ni uspelo odigrati dobre tekme na njihovem parketu. Igra Batov nam ne ustreza."

Sršeni so si po dveh podaljških priigrali zmago nad Milwaukeejem, najuspešnejša košarkarja gostiteljev pa sta bila Desmond Mason s 24 točkami in David West, ki je dodal 21 točk in 19 skokov. Mo Williams s 30 točkami in Ruben Patterson z 28 točkami in 16 skoki nista mogla preprečiti poraza Milwaukeeja, ki je izgubil že na osmem gostovanju zapored. Po dveh zaporednih zmagah po podaljšku in štirih v sezoni je trener Sršenov Byron Scott v šali dejal, da sploh ne bi bilo slabo, če bi njegovo moštvo v vseh preostalih 32 tekmah igralo podaljške: "Smo mlado moštvo, a dovolj čvrsto za zmago na takih srečanjih. Imamo dovolj veliko srce."

V Sacramentu je Kevin Martin dosegel 29 točk, Mike Bibby pa 21, kar je bilo dovolj za zmago Kraljev nad Biki iz Chicaga. Kralji so bili po slabih januarskih predstavah že zelo zaskrbljeni nad svojo igro, po nekaj zmagah pa se zavedajo, da so blizu uvrstitve v končnico. Trenutno so na 11. mestu konference, za osmim mestom, ki še vodi v končnico, pa zaostajajo vsega dve zmagi.