Jokič tudi uradno v Montpellieru

Arbitražna komisija Evropske plavalne zveze je potrdila, da lahko slovenski vaterpolski reprezentant športno pot nadaljuje pri francoskem Montpellieru, slednji pa mora Braniku plačati odškodnino.

Objavljeno
07. februar 2007 14.27
Montpellier - Arbitražna komisija Evropske plavalne zveze (LEN) je konec tedna potrdila, da slovenski vaterpolski reprezentant, v lanski sezoni član mariborskega Branika, Petar Jokič, lahko športno pot nadaljuje pri francoskem Montpellieru.

Jokič sedaj uradno v Montpellieru

Jokič se je jeseni odločil, da bo zaradi študija francoščine vaterpolsko kariero nadaljeval pri francoskem prvoligašu. Gre za klub, ki je dobro znan tudi slovenskim prvakom iz Kranja, saj je bil prav ta klub v drugem krogu kvalifikacij za vstop v ligo prvakov usoden v Herceg Novem za Triglavovo nadaljevanje v evropskih pokalih.

Slovenski reprezentant je v letošnji sezoni za francoski klub že zaigral na kvalifikacijskem turnirju za pokal LEN Trophy, ko se je ta odvijal v Montpellieru, a se je ta tekma zaradi njegovega nastopa nato registrirala z 10:0 za nasprotnika, Montpellier pa je izpadel iz nadaljnjega tekmovanja.

Mariborskemu Braniku pripada odškodnina

Pri arbitraži je sodeloval tudi predstavnik mariborskega Branika Robert Grubišič, ki se je iz Rima vrnil zadovoljen. Povedal je, da je prišlo do dogovora o višini odškodnine, ki jo je Montpellier dolžan poravnati v tem tednu.