Jolina solza sreče na zmagovalnem odru

Solza, ki se je Jolandi Čeplak na zmagovalnem odru utrnila, ko je sprejela bronasto kolajno, je povedala vse, kaj ji to odličje pomeni po treh letih hudih preizkušenj, operaciji pete, mukotrpni rehabilitaciji in trdih treningih.

Objavljeno
05. marec 2007 08.15
Jolanda Čeplak
Birmingham – Solza, ki se je Jolandi Čeplak na zmagovalnem odru utrnila, ko je sprejela bronasto kolajno, je povedala vse, kaj ji to odličje pomeni po treh letih hudih preizkušenj, operaciji pete, mukotrpni rehabilitaciji in trdih treningih. V Birminghamu se je vrnila v slogu velike šampionke. »Če pomislim, da sem še slabo leto dni pred Birminghamom hodila z berglami, moram biti s kolajno zadovoljna. Res je, da sem si želela zlato, vendar sta bili tokrat Rusinja in Ukrajinka boljši,« je povedala 30-letna šampionka teka na 800 m o blesteči vrnitvi na sceno.

V taktičnem teku, ki si ga je najmanj želela, je narekovala ritem v prvih 400 m, prepričana, da bo tekmicam vsilila svoj ritem. Vendar sta evropska prvakinja Oksana Zbrožek in srebrna Ukrajinka Tatjana Petljuk s svojo telesno premočjo vsilili svoj tempo. V zadnji krog je šla Jola celo kot četrta, vendar prepričana, da bo kolajna njena. »Dvoranski krog je tako kratek, da manevrskega prostora ni. Ko te tekmice enkrat prehitijo, je težko priti nazaj v najbolj ugoden položaj. Sredi teka sem povsem izgubila orientacijo in nisem vedela, kako naj se postavim, da ne bom ostala v ozadju. Na koncu sem vendarle iz sebe iztisnila še toliko moči, da sem osvojila bronasto kolajno. Tekme me ni bilo strah, čeprav se nisem dobro počutila. Ves dan me je namreč premagovala utrujenost, v takšnem razpoloženju pa se je zelo težko pripraviti za tekmo in dobro teči. To ni nobeno opravičilo. Tokrat v Birminghamu enostavno nisem bila nared za zlato. Kakorkoli že, srečna sem, da sem se vrnila oziroma, da sem izboljšala četrto mesto s SP izpred štirih let v isti dvorani. Zame je bron velikanski uspeh, ki sem si ga želela za popotnico za vroče poletje,« je zaokrožila oceno svojega teka Čeplakova, ki je v drugem največjem britanskem mestu osvojila že tretjo dvoransko kolajno. Po zlatu na EP na Dunaju 2002, srebru na SP v Budimpešti 2004 je z bronom v Birminghamu dopolnila zbirko.

Več si preberite v ponedeljkovem Delu!