Jordan se je ločil

Michael Jordan, po mnenju mnogih strokovnjakov najboljši košarkar vseh časov, se je po 17 letih zakona ločil od sedaj že nekdanje žene Juanite.

Objavljeno
30. december 2006 15.29
Michael Jordan
Chicago - Michael Jordan, po mnenju mnogih strokovnjakov najboljši košarkar vseh časov, se je po 17 letih zakona ločil od sedaj že nekdanje žene Juanite. Odvetniki so dejali, da je bila ločitev "sporazumna in prijateljska", par pa ni živel skupaj od letošnjega februarja. Poleg tega, da sta vložila prošnjo za ločitev, sta dala tudi prošnjo za skupno skrbništvo nad tremi otroki Jeffrreyjem, Marcusom in Jasmine, ki so stari 14, 16 in 18 let.

Sedaj 43-letni Jordan je bil petkrat izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA in šestkrat končnice, osvojil je dve zlati olimpijski medalji, deset naslovov najboljšega strelca sezone in šest naslovov prvaka NBA. Po plodnem obdobju v ekipi Chicago Bulls se je upokojil leta 1993, se nekaj časa neuspešno preizkušal v baseballu, se leta 1995 vrnil v NBA in leta 1999 kariero zaključil z 32.292 točkami, s čimer je drugi na večni lestvici strelcev, s povprečjem 30,12 točke na tekmo pa je prvi na večni lestvici NBA. Leta 1999 je postal predsednik Washington Wizards in leta 2001 za to ekipo za kratek čas tudi zaigral. Junija letos je postal delničar ekipe Charlotte.

Juanita Jordan je že januarja 2002 vložila prošnjo za razvezo, mesec dni pozneje pa jo je na sodišču dvignila, ker je par naznanil, da bo skušal zgladiti nesoglasja. Spoznala sta se v restavraciji v Chicagu med drugo Jordanovo sezono pri Bikih, poročila pa 2. septembra 1989 v Las Vegasu.