Jure Jež novi predsednik Uniona Olimpije

Ljubljanski klub bo naslednja štiri leta vodil Jure Jež iz Pivovarne Union, podpredsednika pa bosta Milan Medved (HSE) IN Dušan Mitič (Telekom).

Objavljeno
06. februar 2007 20.34
Ljubljana - Delegati skupščine košarkarskega kluba Union Olimpija so na današnji izredni skupščini po hitrem postopku izvolili novega predsednika kluba, dva podpredsednika in nove člane upravnega odbora. Ljubljanski klub bo naslednja štiri leta vodil Jure Jež iz Pivovarne Union, podpredsednika pa bosta Milan Medved (HSE) in Dušan Mitič (Telekom).

Izredna skupščina Uniona Olimpije, ki je bila prekinjena prejšnji teden, se je končala po vsega devetih minutah. Delegati so v prvih dveh točkah dnevnega reda razrešili bivšega predsednika Daga Kralja, ki je odstopil 20. januarja, in člane upravnega odbora ter soglasno izvolili novo vodstvo. Člani upravnega odbora so poleg obeh podpredsednikov in predsednika še Tomo Štuflek (Mobitel), Peter Vilfan (mesto Ljubljana), Jože Mermal (BTC), Bojan Župevc, Igor Mervič (Spar) in direktor Uniona Olimpije Matjaž Tavčar.

Novi predsednik, sicer komercialni direktor Pivovarne Union, ki je generalni pokrovitelj Uniona Olimpije že od leta 1997, je po izvolitvi zbranim novinarjem povedal: "S podpredsednikoma smo se dogovorili, da bomo klub vodili skupaj, torej kot neke vrste uprava. Prihodnost Uniona Olimpije je svetla, rešitev finančnih zagat pa je z vstopom novih predstavnikov pokroviteljev na dlani. Podpredsednika bosta preko svojih podjetij povečala vložke v klub in prepričan sem, da bo Union Olimpija spet v ponos mestu Ljubljani ter Sloveniji. Pričakujem, da bo klub že v naslednji sezoni dostojno zastopal svoje barve v evroligi in ostalih mednarodnih tekmovanjih," je dejal Jež.

Prva naloga novega predsednika je sanacija dolgov do najrazličnejših upnikov. V prvi vrsti do nekaterih slovenskih klubov, ki so Union Olimpijo pripeljali do suspenza s strani Košarkarske zveze Slovenije in grožnje, da ne bo mogla nastopiti na zaključnem turnirju pokala Spar v Ljubljani. "Zadevo bomo uredili do četrtka," je bil komentar predsednika Ježa.

Prihod novega predsednika, predvsem pa vključitev dveh podpredsednikov iz podjetji z večinskim deležem države, kot sta Holding slovenskih elektrarn in Telekom, ter novih članov upravnega odbora, ki prav tako prihajajo iz močnih gospodarskih družb, je pozdravil tudi Peter Vilfan, član upravnega odbora kot predstavnik mesta Ljubljana. "Olimpija bo še naprej živela in mislim, da se bo že v prihodnji sezoni vrnila na pota stare slave. Klub ima zdaj močne temelje za delo v prihodnosti in za sanacijo starih dolgov," je dejal Vilfan.

Med redkimi, ki so nekaj besed namenili številnim predstavnikom sedme sile, je bil direktor Matjaž Tavčar. "Zelo sem zadovoljen z razpletom, saj odkrito povedano še pet minut pred začetkom skupščine nisem vedel, kako se bo odvijala. To je prava rešitev za Union Olimpijo," je dejal Tavčar, ki je še omenil, da trenutno finančno stanje kluba katastrofalno, saj je na računu zgolj 400 evrov.