Justine N1 s posebnim povabilom na OP Avstralije

Povratnica med profesionalne teniške igralke Justine Henin bo zaigrala na prvem turnirju za grand slam v novi sezoni. Prireditelji OP Avstralije so namreč Belgijki namenili "wild card".

Objavljeno
12. oktober 2009 11.37
Heninova bo kmalu slavila svoj 26. rojstni dan
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Melbourne - Belgijska teniška igralka Justine Henin, ki je pred časom presenetila napovedjo, da se vrača na teniška igrišča, bo zaigrala tudi na OP Avstralije. Prireditelji so nekdanji številki 1 svetovnega ženskega tenisa namenili wild card, s katerim bo 18. januarja 2010 lahko zaigrala na prvem turnirju za grand slam v sezoni.


Heninova bo tako pri vrnitvi iz upokojitve pridružila rojakinji Kim Clijsters, ki je svojo vrnitev v profesionalni tenis že kronala z zmago na turnirju za grand slam na OP ZDA.


Direktor turnirja na peti celini Craig Tiley je dejal, da je Heninova velika borka, zmagovalka sedmih turnirjev za grand slam, ki si "wild card" tudi zasluži: "Čez vikend sem govoril s štabom Heninove in zadovoljen sem, da lahko Justine ugodim v prošnji za posebno povabilo."

Sedemindvajsetletnica je lopar pospravila v kot maja 2008, potem ko je osvojila 41 turnirjev WTA. Zdaj je dejala, da si ob svoji vrnitvi želi osvojiti še Wimbledon, saj je to edini turnir za veliki slam, ki ga še nima v zbirki. Tenis naj bi igrala vsaj do olimpijskih iger leta 2012 v Londonu.