Justine se ločuje

Zaenkrat še prva teniška igralka sveta Belgijka Justine Henin Hardenne je tudi uradno obrazložila, zakaj ne nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Objavljeno
24. januar 2007 10.15
Prvi niz je minil v popolni prevladi belgijske igralke, ki je tekmici na nasprotni strani mreže že v prvi igri odvzela servis
Bruselj - Zaenkrat še prva teniška igralka sveta Belgijka Justine Henin Hardenne je tudi uradno obrazložila, zakaj ne nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Tako kot je lanska finalistka dejala po odpovedi, so razlogi osebne narave, po slabih petih letih se namreč ločuje od svojega moža Pierra Yvesa. Na teniške turnirje se bo vrnila že naslednji mesec na turnirju v Parizu, ko pa ne bo več prva igralka na računalniški lestvici, na najnovejši jo bo prehitela Rusinja Marija Šarapova.

"Zadnji tedni so bili težki zame. Z Yvesom se ločujeva, razlogi so osebni," je dejala 24-letna Belgijka, ki se bo na teniška igrišča vrnila 5. februarja, ko se začne turnir v Parizu (na njem je zadnjič igrale leta 2002, ko se je tudi poročila): "Veselim se tega nastopa. V Parizu vedno rada igram, saj ni daleč od mojega doma. Upam, da bom na igrišču hitro našla svojo igro in da se težave ne bodo poznale."